Подијели

Марковић: Одлучиће ситнице

Навијачи Борац m:tel-а коначно су дочекали прилику да њихови љубимци дођу у прилику да се боре за једини трофеј који недостаје у витринама славног клуба из Господске улице - титулу првака БиХ. Бањалучани су за шест деценија постојања клуба освојили све што се могло освојити. Седам пута су били прваци Југославије, десет пута побједници Купа бивше заједничке државе, шампиони и вицешампиони Европе, а приграбили су и пехар Купа IHF.

Али, од када се ујединио рукомет у БиХ, у Бањалуку је за сад стигао само један трофеј и то онај Купа (2007. године). Зато ни не чуди што је Бањалуку захватила рукометна грозница уочи окршаја са сарајевским Босна БХ гасом у "Борику" јер би тај дуел могао да одговори на питање ко ће бити нови шампион БиХ. Међутим, Драган Марковић, тренер Борац m:tel-a, истиче да утакмица с актуелним прваком не мора да одлучи шампионску трку.

- Ово је специфичан сусрет, то је свима јасно, али послије њега нас очекују још три тешке утакмице са Гораждом, Грачаницом и Извиђачем. Досад смо ишли корак по корак, а такав курс ћемо задржати и након дуела с Босном. Дакле, трка за титулом ће се завршити када се одигра посљедње коло. До тада морамо да будемо максимално концентрисани - каже Марковић.

Гледали сте дуел Извиђача и Босне у Љубушком. Да ли Вас је побједа Сарајлија импресионирала?

- Извиђач се добро држао док је имао снаге, али пресудила је дужа клупа Босне. Није ме изненадио тријумф гостију, нити сам у игри Сарајлија видио нешто ново. Играју разноврсно у одбрани и свакако заслужују респект. Ипак, то не значи да их се плашимо. Напротив, и даље сам убијеђен да их можемо побиједити у "Борику".

Шта би могло да одлучи дерби?

- Много тога, од тренутног расположења играча, мотива, здравстеног билтена, па до подршке с трибина... Биће то, без сумње, права рововска битка у којој ће детаљи одлучивати.

Коме је више одговарало одгађање утакмице за осам дана?

- Мислим да пауза неће играти велику улогу ни за њих ни за нас. Знам само да смо претходних дана радили жестоко и да смо спремни за жестоку битку.

Вјероватно очекујете велику подршку с трибина?

- Знам да ће "Борик" бити пун као шипак и да ће атмосфера бити паклена. Одавно у Бањалуци није владало веће интересовање за неки спортски догађај, тако да ће навијачи у правом смислу ријечи бити наш осми играч.

Босну с клупе предводи Ваш некадашњи саиграч, такође Бањалучанин Ирфан Смајлагић. Да ли сте се можда чули ових дана?

- Нисмо стварно одавно, али то не значи да су наши односи нарушени. Са Смајлагићем сам изузетно добар. Цијеним га и као човјека и као стручњака, а знам да и он мене поштује. Али, на паркету се нећемо познавати. Тако је било и док смо играли. Сјећам се да сам га чувао док је он носио дрес Медвешчака, а ја Борца. Морао сам мало да га поткачим, али послије утакмице се све то заборавља. Исто тако знали смо да "закувамо" и у баскету на Инцеловом базену, па да послије причамо као да се ништа није десило. Тако је то, на терену нема попуста ни за најрођеније.

Вјероватно ни њему неће бити лако да води Босну у тако важној утакмици против клуба у којем је поникао и стекао свјетско име?

- И он и ја смо професионалци. Могло се десити да су нам улоге замијењене, односно да ја сједим на клупи Босне, а он Борца... Свако се бори за себе и своју егзистенцију. Ипак, сматрам да ће мени у суботу бити за нијансу лакше јер ћу у таквом спектаклу водити свој клуб у свом граду. Оно по чему смо Смајлагић и ја исти је глад за побједама. Тако је било прије, тако је и сада.

Борац m:tel никада није освојио титулу првака БиХ. Је ли коначно дошло вријеме за славље у Бањалуци?

- Видјећемо, много тога ће бити јасније у суботу послије дербија. Али, као што сам већ рекао, и након Босне морамо да останемо на земљи. У сваком случају, бањалучки љубитељи рукомета заслужују да коначно у свом граду гледају утакмице Лиге шампиона и зато ћемо "изгинути" ако треба да им то приуштимо.

Борац m:tel је посљедњи пут побиједио Босну прије скоро четири године, када је 2007. славио у финалу Купа, а затим и у првенству.

- Тај негативан низ није случајан. У посљедњих десет година Босна је уложила много новца и зато је доминантна, исто као што је Извиђач владао бх. рукометом док је имао већи бужет. Онај ко каже да новац не игра неку улогу у данашњем спорту, грдно се вара.

(Независне)

Дискутујте о овом чланку на форуму

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 112 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20270046 .