Подијели

Ћорић: Уз добре партије до титуле

Имамо велику бодовну предност у односу на сарајевски Жељезничар, али не смијемо да се опустимо. Морамо да наставимо са добрим партијама и шампионска титула ће сасвим сигурно доћи у Бањалуку - рекао је Леонид Ћорић, дефанзивац бањалучког Борца.

Борац је освојио 10 бодова у прва четири кола овог прољећа и са осам бодова предности држи лидерску позицију у Премијер лиги БиХ. С обзиром на два тешка гостовања, да ли је то неочекивано?

- За нас није, пошто смо показали да добро играмо и на страни и код куће. Можда многи нису очекивали да ћемо да савладамо Широки на "Пецари" те да ћемо донијети бод са гостовања Вележу, али ми смо вјеровали и успјели смо. Играмо веома добро и само тако морамо да наставимо, понављам, не смијемо да се опустимо. Још 11 кола остало је до краја и питање првака је далеко од ријешеног.

Да ли вам је Жељезничар и даље једини конкурент за титулу?

- Да, мислим да ћемо до краја првенства да водимо борбу само с њима. Поштујем све екипе, али Жељезничар је далеко најозбиљнији кандидат за титулу, уз нас наравно.

Да ли препреку до титуле могу да представљају два везана гостовања Борца, као и меч на "Грбавици"?

- Имамо веома добру статистику са гостовања и не бојимо се ниједне утакмице на страни. Једнако добре партије до сада смо пружали на свим теренима и мислим да је све у нашим рукама. Може се десити да киксамо, али исто тако не вјерујем да ће Жељезничар побиједити све мечеве до краја, а то је показао и пораз од Слободе на домаћем терену. О титули одлучујемо сами.

Одбрана Борца је најбоља у Премијер лиги БиХ. Постоји ли нека тајна за веома добре партије које пружате?

- Ту нема тајне. Прије свега, ми смо веома добри другови и одлично се слажемо на терену. Играмо веома чврсто у сваком мечу и веома добро смо уиграни, што је довело до тога да имамо најбољу одбрану.

Из године у годину гледамо све јачи Борац, да ли је сада вријеме за искорак на европској сцени, уколико не буде санкција ФС БиХ?

- Квалитет фудбала на овим просторима је све бољи посљедњих година и сигурно је да је томе допринио и Борац. Не само ми, и остале екипе са богатом традицијом постају све јаче. Прошле године смо се саплели на првом кораку у мечевима с Лозаном и мислим да ове морамо направити корак више. Морамо наш фудбал представити у што бољем свјетлу.

Након меча са Црвеном звездом Борац ће одиграти још један меч с екипом с простора бивше Југославије. Меч са Сплитом игра се 27. марта.

- Сплит је веома квалитетна екипа и драго ми је да ћемо меч играти у Бањалуци. Наши навијачи су нас подржавали у сваком мечу и заслужили су да гледају квалитетне мечеве на Градском стадиону. Надамо се да ће утакмица задовољити све љубитеље фудбала.

(Независне)

Дискутутујте о овом чланку на форуму

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 29 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20271109 .