Подијели

Кобне повреде

Рукометно прољеће за изабранике Абаса Арсланагића неће остати у најљепшем свјетлу. Два везана пораза у Премијер лиги БиХ (Криваја и Коњух Намјештај), те елиминација у Купу БиХ у четвртфиналном двомечу са височком Босном, којом се Борац опростио од пехара освојеног прошле године у Бањалуци.

Ми смо помало чудан народ. Погледајте около, и највећи клубови, попут Барселоне, Милана, Реал Мадрида, губе утакмице и ником ништа, а код нас се пораз, поготово на домаћем терену, третира као "смак свијета", што апсолутно није тачно јер спорт је састављен од успјеха, али и неуспјеха, што многи заборављају – каже Арсланагић.

Иако није желио да тражи алиби у нешто лошијем отварању сезоне, не може се заобићи чињеница да су "црвено-плави" у сваком од тих мечева били десетковани повредама.

- Комплетне припреме обавили смо без Бојана и Дејана Унчанина. Овој листи бих додао и Горана Рацу, Горана Малића, Бориса Срдића, а Александар Шкорић је изгубљен до краја сезоне. Волио бих да коначно једну утакмицу одиграмо у најјачем саставу, али, по свему судећи, до краја године то неће бити могуће – наставио је Арсланагић.

Амбиције клуба у зимској паузи неочекивано су порасле, иако нису биле темељене на реалним основама. Међутим, Арсланагић сматра да трка за Европом још није изгубљена.

- Знали смо да ће бити тешко парирати сарајевској Босни, па и екипи из Високог. Ту су још Извиђач и Коњух, који ће се са нама борити за преостала мјеста која воде на међународну сцену. Пред нама је још девет утакмица и нема разлога да будемо песимисти, поготово ако се зна да смо прошле године играли Лигу за опстанак, а сада причамо о Европи – закључио је шеф стручног штаба Борца Абас Арсланагић.

Оставка није проблем

Помало неочекивано, послије три везана пораза, по Бањалуци је кренула прича о смјени Арсланагића.

- Знам да постоје струје којима сметам. Међутим, да би то аргументовали, потребно је много више доказа од тога да нисам на вријеме звао тајм-аут. Уговор са клубом имам на још двије године, а када сам дошао, услов је био да у четворогодишњем циклусу освојимо један трофеј. Већ на пола пута стигао је Куп БиХ, и умјесто да наставимо узлазном линијом, домаћи душебрижници константно гурају клипове у точкове, одмажући и мени, али и клубу – истакао је Абас Арсланагић.

(Спорт клуб)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 12 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20264235 .