Подијели

Колумна: Топљење Челика

Прошла су три кола друге полусезоне, а Борац је наставио са скупљањем бодова. Да је неко прије почетка полусезоне понудио свим љубитељима Борца седам бодова из три кола, сумњам да би било превише незаинтересованих за ту опцију. Ипак, како код нас људи никад нису задовољни, појавила су се одређена мишљења како Борац не игра добро, како немамо праву стратегију, тј. да нас је срећа погледала у прва три кола.

Лично, могу се сложити само са чињеницом да Борац није играо превише атрактивно, али никако да нисмо имали тачно дефинисану стратегију како да дођемо до бодова. Сви којима је стало до Борца треба да се запитају, да ли желе атрактиван Борац који ће постизати неколико голова на утакмици и вјероватно примати исто толико, а при том угрозити резултат, или Борац који игра тактички, на резултат, без неке превеликог срљања у нападу али са добрим резултатима. Наравно идеално би било кад би успјели наћи средину између те двије опције, али на томе треба дуго и напорно радити.

Наш сљедећи противник је екипа Челика из Зенице, која заузима осмо мјесто на табели и није екипа за потцјењивање. На нашу страну иде чињеница да у неколико посљедњих утакмица имамо позитиван скор са екипом Челика коју смо побиједили и у посљедњем мечу који се одиграо у Зеници. Челик ће у Бањалуку доћи без притиска јер играју са најбољим тимом у лиги, они поразом не губе много а са евентуалним позитивним резултатом дошли би у ситуацију да се приближе Рудару и Олимпику у борби за мјеста која воде у европска такмичења.

Због свих наведених разлога играчи Борца требају са максималним опрезом да уђу у утакмицу, и да полако граде игру и стварају шансе из којих би евентуално могли да постигну гол. Идеално би било да се коначно гол постигне у првом полувремену јер би то сигурно олакшало посао нашим играчима у наставку и дефинитивно смањило притисак који осјећају на својим леђима.

Овај меч има велик значај јер послије њега слиједи пауза због игре репрезентације, коју ће играчи Борца вјероватно искористи да оду изван Бањалуке на мини припреме, а побједа над Челиком би олакшала рад на њима. Не треба ни напомињати колико би нашим играчима значила велика посјета на трибинама које је изостала у мечу са Дрином. Коначно, мислим да је дошло вријеме да Бањалучани покажу колико воле Борац јер тим никад није био у бољој ситуацији, а очекује се да игра још боље. У искушењима која га очекују подршка публике биће изузетно потребна.

Утакмица се игра у суботу, у вечерњем тернину, са почетком од 18 часова.

Бањалука воли Борац! Покажимо да је то истина!

Сви на Градски!

(аутор: срцеБорца)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 42 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20214638 .