Подијели

Колумна: Битка на Неретви

ФК Борац предстојећег викенда наставља борбу за бодове и шампионску титулу! Противник у трећем колу ове полусезоне је мостарски Вележ. Да се ради о некој другој лиги гледајући саму табелу и игре ова два клуба током сезоне, не би било двоумљења, Борац би био сигуран фаворит и вјероватно би отишао у Мостар по сигурна три бода... међутим, ипак се ради о Премијер лиги БиХ, у којој се већ годинама дешавају мутне радње, а ФК Борац је често био "колатерална штета". Чувена кухиња из Сарајева од почетка "заједничке лиге" спремила је многа јела од којих се Борцу "повраћало", па зато треба бити опрезан и због наука из прошлости бити спреман за сваки сценарио.

Како је Вележ традиционално лош домаћин када му Борац гостује треба бити опрезан. У обзир треба имати и чињеницу да су Вележу под сваку цијену потребни бодови да би сачувао прволигашки статус тако да неће бирати средства и начин да их добије. Наши противници су у посљедња два кола остварили побједе, тако да са доста самопоуздања улазе у овај меч.

Неки од фудбалера Вележа су изјавили да им је утакмица са Борцем "кључна" у овој полусезони, и да би са побједом били веома близу њиховог циља, тј. опстанка у Премијер лиги, што најбоље говори о важности овог меча за Вележ. Навијачи Вележа су практично већ уписали три бода у овој утакмици јер сматрају да Борац са игром коју је приказао у мечу са Дрином нема шта да тражи у Мостару. Ипак, играју против Борца и ту чињеницу нису узели у обзир. На нашим играчима је да оду у Мостар и да сруше сваку наду домаћим навијачима у позитиван резултат.

Не треба бити превише охол и рећи да ћемо "преорати" ону пољану коју они називају стадион, али дефинитивно треба отићи са једним циљем, побједом! Наравно неће бити трагедија ако у Мостару резултат не буде повољан, али ако наши играчи дају све од себе и одиграју "срцем" нико им неће замјерити.

У тим се послије суспензије враћа искусни Микић, а Милан Ступар ће такође према неким информацијама бити спреман за меч. Проблем за Борац може бити реализација јер се наши нападачи нису показали у прва два кола, али ипак узимајући у обзир њихов квалитет нема сумње да ће Николић, Вељовић или Видаковић ускоро почети да пуне мреже противника. Наравно не треба заборавити Малетића који је у одличној форми, што говори и податак да је у задња три меча дао исто толико голова.

Субота је дан за Борац. Црвени морају пасти!

Гази Борче!

(аутор: срцеБорца)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 23 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20214700 .