Подијели

Марковић: Скинућемо Босну са трона

Шеф стручног штаба бањалучких рукометаша Драган Марковић вјерује да су дани владавине сарајевске Босне завршени и да долази вријеме Борац m:tel-a. Популарни Марка сматра да његов тим има квалитет који је потребан да би коначно била прекинута петогодишња доминација "студената", али наглашава да тај задатак није нимало лак.

- Нисмо у равноправном положају што се тиче буџета јер Сарајлије имају три пута више пара од нас. Али, то није разлог који ће нас обесхрабрити или нам одузети жељу за титулом. Напротив, таква ситуација само нас још више мотивише, тјера да још више радимо како бисмо први пут донијели шампионски пехар у Бањалуку. Да се разумијемо, ово нису пријетње Босни ни празне приче, већ циљеви које смо одредили прошлог љета када сам се вратио у Бањалуку - рекао је Драган Марковић.

Нешто више од пола године сте на клупи Борац m:tel-a. Шта сте урадили до сада?

- Без лажне скромности, мислим да смо урадили много. Сама чињеница да смо и даље у трци за титулу и да публика опет масовно долази у дворану "Борик", говори да је Борац кренуо напријед, односно да се враћа на стазе успјеха. Ипак, не заносимо се превише. Свјесни смо да прави изазови тек предстоје и да се морамо спремити за њих. Када ово кажем, не мислим само на екипу и стручни штаб, већ и на клуб у цјелини.

Како сада ствари стоје, одлучујућа битка за титулу првака БиХ водиће се у "Борику". Да ли се већ спремате за окршај са Босном?

- Та утакмица се игра крајем априла, а до тада свашта може да се деси. Искрено, не размишљам тренутно о Босни, већ о препрекама које нам се налазе на путу до мегдана са шампионом. Наредног викенда смо слободни, онда нам на ноге долази Коњух, па идемо Градачцу. Након тога слиједи меч са Приједором у "Борику", па још једно тешко гостовање код Босне Превент и тек онда је дуел са Сарајлијама. Дакле, што би рекао наш народ, "нећемо ићи по ражањ, док је зец још у шуми".

Босна је тешко гостовање у Горажду помјерила за 25. мај, а првенство се завршава четири дана раније. Сматрате ли да Сарајлије тим потезом покушавају да "лове у мутном"?

- Нећу да размишљам у том правцу. Знам само да се Борац часно бори на свакој утакмици, а шта други раде ме не занима. Истина, нелогично је да баш толико буде помјерено одигравање сусрета.

Извиђач је поразом у Градачцу практично испао из шампионске трке. Да ли је то добро или лоше за Борац?

- Ни једно ни друго. Увијек гледам само у своје двориште и трудим се да припремим екипу најбоље што знам за сваку наредну утакмицу. Пораз Извиђача ме изненадио, али он ни на који начин неће утицати на коначан пласман Борца.

Прича се да сте изабрани за новог селектора јуниорске репрезентације БиХ?

- Преговарао сам са људима из Рукометног савеза БиХ, али ништа још нисам потписао. Не кријем да сам заинтересован за тај посао.

О регионалној лиги се много прича и пише у посљедње вријеме. Да ли је Борац спреман за наступ у тако јакој конкуренцији?

- Имамо подршку града Бањалука, Владе Републике Српске, генералног спонзора, "m:tel-а" и бројних пријатеља који нам свакодневно излазе у сусрет, али то, нажалост, није довољно. Да би Борац био конкурентан у регионалној лиги треба да има барем двоструко већи буџет, а и тада бисмо били миљама далеко од, рецимо, Загреба или Цеља, Пивоварне Лашко.

(Независне)

Дискутујте о овом чланку на форуму

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 95 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20270900 .