Подијели

Јагодић: Титула нам неће измаћи

Жири "Еуроблица", састављен од фудбалских стручњака, за најбољег фудбалског тренера у 2010. години изабрао је Владу Јагодића, кормилара Борца. Јагодић је са бањалучким тимом стигао до титуле јесењег првака БиХ, а овај тим је у протеклој полусезони оборио и поставио неколико рекорда. Између осталог, вриједи истаћи да је Борац у јесењој полусезони освојио 73,33 одсто од могућих бодова (33 од 45), остварио низ од 13 мечева без пораза и седам без примљеног гола. Бањалучани су једини примили једноцифрен број голова у првенству, а ни у једној првенственој утакмици под Јагодићевим вођством нису губили на полувремену. За све наведено, Јагодић успјех приписује људима у клубу.

- Поред играча и најбољих навијача у БиХ, "Лешинара", које сам и раније истакао, захвалио бих се својим сарадницима у стручном штабу Слободану Старчевићу, Радовану гајићу, Милораду Билбији и секретару Мили Јовичићу. Не смијем да заборавим на директора Радмила Шиповца и спортског директора Дарка Љубојевића са којима имам одличну комуникацију и уважавамо задатке једни других. Ту су наравно физиотерапеути Жижић и Ћебић, те доктори Јаковљевић, Раковић и Простран. Да не бих даље набрајао, сви у клубу од економата до чистачица имају свој удио у овом успјеху.

Који су циљеви Борца?

- Имамо два циља у првој половини 2011. године, а то су титула првака БиХ и освајање Купа Републике Српске, а у полуфиналу се састајемо са Козаром. Пет бодова предности над најближим пратиоцем, Жељезничаром, морамо да задржимо без обзира на распоред. Надам се да ће мој тим квалитетно одрадити припреме и да ћемо у топ-форми дочекати меч првог прољећног кола против Широког Бријега на "Пецари". Титула не смије да нам измакне, а ја вјерујем да ће Борац по први пут у својој историји постати шампион лиге БиХ. Рекорди су лијепе ствари, али све то треба да уклопимо у освајање пехара. Жао ми је што смо испали из Купа, такмичење које смо протекле сезоне освојили, али можда нам то буде и олакшавајућа околност јер ће ривали за титулу имати више обавеза и напора.

Имате ли план када су у питању појачања Борца?

- Већ сам неколико пута рекао да неће бити трагедија уколико не доведемо никога, али да остану сви играчи који су ми сада на располагању. Постоји потреба да доведемо организатора игре, односно централног везног и једног скок нападача, али то није приоритет. Неколико фудбалера било је на проби, они тренутно не могу да унаприједе нашу игру, али ћемо оне најмлађе наставити да пратимо. Борцу је испред носа измакао Закарић, који је из Градишке отишао у Широки Бријег, а играчима из околних средина наш клуб треба да буде филтер за даљу каријеру. Поред свега, мој став је да не доводимо никога, а да прије тога играчи из наше омладинске школе не добију прилику.

Повратком на клупу Борца из екипе сте удаљили капитена Оливера Јандрића, а у финишу полусезоне и Љубишу Вукељу. Како те потезе сада видите?

- Фудбал је колективна игра и појединац никако не смије да буде изнад екипе. Сви моји потези су ишли у том смјеру, а мислим да су моје одлуке о удаљавању поједицана из тима и упозорења играчима послије меча са Олимпиком у Сарајеву донијеле фуриозан финиш, због чега смо стигли до јесење титуле. Нисам тренер аутократа у мјери у којој треба да будем, али играчи морају да знају да и моје стрпљење има крај. Желим да задржимо тим, како не бисмо морали од почетка да склапамо коцкице. Када сам дошао, рекао сам играчима да буду најбољи и тада ће их сви жељети. Надам се да ћу имати довољно времена и исту екипу на располагању да постигнем успјехе са Борцем које сви желимо – закључио је Владо Јагодић.

У збирци пет трофеја

Када се у обзир узме Јагодићев стаж, само у Борцу до сада је освојио пет трофеја. Играјући за Борац освојио је два Купа Републике Српске (1995. и 1996. године), као спортски директор је 2001. године био првак Републике Српске, а исто је поновио осам година касније, док је у улози тренера бањалучког тима освојио Куп Републике Српске 2009. године.

(Блиц)

Дискутујте о овом чланку на форуму

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 96 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20270901 .