Подијели

Шкорић: Враћам се на јесен

- Знам да ће опоравак бити спор, али вратићу се на паркет сасвим сигурно. Преда мном је дуг период рехабилитације, али најважније да је операциони захват успио и да сам добио гаранције да ћу поново заиграти – изјавио је послије тешке повреде Ахилове тетиве стандардни првотимац Борца Александар Шкорић.

Повреда која ће га одвојити од терена сасвим сигурно до краја сезоне догодила се на посљедњем мечу у "Борику", када је Борац поражен од Коњух Намјештаја (24:25), а тренутак који ће Шкорићу остати дуго у ружном сјећању догодио се у 26. минуту сусрета.

- Осјетио сам јак бол, али у првом тренутку мислио сам да ме је неко ударио с леђа. Међутим, када сам пао на паркет видио сам да нема никога око мене и у том тренутку био сам свјестан тежине повреде, која је ријетка, али својствена спортистима - присјетио се Шкорић најнеугоднијег тренутка у каријери.

Одмах на паркету повријеђеном играчу пружена је прва помоћ, а врло брзо по пребацивању у Клинички центар Бања Лука Шкорић је оперисан.

- Захваљујем особљу КЦ Бања Лука, с доктором Владимиром Папићем на челу, који је и извршио операцију која је трајала око два сата. Прве прогнозе јесу охрабрујуће и када за шест недјеља скинем гипс почеће рехабилитација. Уколико се буде све одвијало како је доктор Папић предвидио, могао бих већ на бањолучком турниру, почетком августа, поново да обучем дрес Борца - наставио је двадесетпетогодишњи "снајпериста" премијерлигаша из Бањалуке.

Током боравка у КЦ Бањалука Шкорић је обасут пажњом клупског руководства и саиграча, који су непрестано уз њега, пружајући му подршку да се што прије врати на паркет и да није заборављен.

- Сада ћу имати времена да се посветим и обавезама на Правном факултету, који је због професионалног ритма био мало и запостављен. Најважније да нисам психички пао. Имам силну жељу да се што прије вратим, а у несрећи која ме задесила било је и мало среће, јер Ахилова тетива је пукла на лијевој нози, а десна ми је одскочна, па сам добро и прошао - нашалио се Шкорић на сопствени рачун.

Тек послије операције сазнао је да је Борац поражен од екипе из Живиница, што му је тешко пало јер у тренутку повреде Бањалучани су имали и игру и резултат у својим рукама.

- Вјерујем да је и моја повреда психолошки негативно дјеловала на саиграче. Нажалост, многе ствари нам не иду на руку у прољећном дијелу шампионата. Многобројне повреде кључних играча, одсуство Небојше Голића, распршили су попут мјехура сапунице наш сан о шампионској круни. Али није ова екипа за потцјењивање, вјерујем да ће криза резултата проћи и да ћемо бити при врху, што би требало да буде довољно за играње у једном од европских купова - закључио је Александар Шкорић.

(Фокус)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 13 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20264237 .