Подијели

Малетић: Сањам титулу са Борцем!

Фудбалер Борца Дарко Малетић каже да му је највећа жеља да са својим клубом освоји титулу првака БиХ! Искусни везиста бањалучког премијерлигаша љетос се вратио у матични клуб и каже да су у Борцу сви задовољни резултатима у првом дијелу сезоне, али и свјесни да им прави посао тек предстоји. Стријелац побједоносног гола у дербију јесени против Жељезничара истиче да је направио прави потез што се из њемачког друголигаша Кобленца вратио у матични клуб.

- Ни највећи оптимисти нису очекивали да ћемо коло прије краја имати оволику предност над пратиоцима! Сви смо презадовољни, и играчи и управа и навијачи – каже Малетић.

Борац је имао прилично лош старт?

- Тада нисам играо, тренирао сам са играчима, а екипи сам се прикључио мало касније. Када сам дошао на Градски стадион, видио сам да ту има квалитета и само је требало да неко све то посложи како треба. Испоставило се да је долазак Владе Јагодића на мјесто тренера био прави погодак и од тада смо направили низ гостујућих побједа, што до сада није забиљежено у Премијер лиги БиХ. Презадовољан сам резултатом и првенствени циљ ми је да са Борцем освојим титулу првака БиХ.

Откуд ти храброст да најавиш побједу против Жељезничара?

- Одлучила је та једна шанса, као што се увијек и дешава у тако тешким утакмицама. Дерби дефинитивно није испунио очекивања, али то је била борба два тренутно најјача тима у лиги. У питању је био велики улог и у таквим мечевима нико се не може наиграти. Побједа је рјешавала много тога, и нама и Жељезничару. Пресрећан сам што сам постигао тај побједнички гол. То ми је, дефинитивно, један од најдражих голова у каријери.

Да ли вам је Жељезничар и дање главни конкурент у борби за титулу?

- Жељезничар има најбољу екипу од свих наших ривала и са њима ћемо се борити и у 29. колу на њиховом терену. Надам се да се ништа неће ријешавати у тој утакмици, односно да ћемо ми раније успјети да обезбиједимо предност. Разлика на табели од осам бодова је наш велики адут. У наставку шампионата морамо да играмо као до сада.

Може ли се још неко укључити у борбу за титулу?

- Од осталих екипа у другом дијелу такмичења, Сарајево и Широки Бријег могу правити "проблеме" и евентуално се умијешати у борбу за титулу.

Ко је најпријатније изненађење полусезоне, а ко те је разочарао?

- Најпријатније изненађење је Рудар Приједор. Памтим их јер су нас поштено намучили на Градском стадиону. Одиграли смо 0:0 и још смо на крају добро прошли. Са друге стране, Зрињски је највише подбацио, иако се од њих много више очекивало.

Има ли Борац све што му је потребно у борби за титулу?

- Вјерујем да ће управа поново да обави добар посао и да ће са два-три добра играча појачати конкуренцију у екипи. Ако наставимо са оваквом игром и ако остану сви играчи и позитивна атмосфера у свлачионици и на трибинама, мислим да смо већ близу титуле. Еуфорија је присутна, али не смијемо да се опустимо. Прије зимске паузе остало нам је још једно коло против Леотара и не смије да буде никаквог пада у игри. До титуле има још пуно и преко зиме морамо добро да се припремимо.

Шта очекујеш од меча у Требињу?

- Свакако да идемо на побједу, као и у свим досадашњим мечевима. Свјесни смо да ће бити тешко против Леотара на "Полицама", али у Требиње путујемо са циљем да јесен завршимо на најбољи начин јер ове сезоне смо много бољи на гостовањима и изгледа да нам више одговара та затворена варијанта, са контранападима. Тако ћемо играти и Требињу и, надам се, узети три нова бода.

Остајеш ли у Борцу или на крају сезоне поново намјераваш у иностранство?

- Са Борцем сам потписао уговор до краја сезоне. Тренутно размишљам само о Борцу и освајању титуле. Нисам био од почетка сезоне и требало ми је времена да уђем у ритам, и када сам коначно у форми, дошао је крај полусезоне. Сада ми је циљ да одиграм што боље, да се вратим у форму и помогнем екипи да на крају првенства будемо први. Послије тога ћу да видим шта и како даље.

Прошао све категорије Борца

Дарко Малетић је прошао кроз све омладинске категорије Борца. Са Бањалучанима је као сениор освојио титулу првака Републике Српске у сезони 2000-01, а 2002. је отишао у Рапид из Беча. Наступао је и за словеначки Публикум Цеље, руске клубове Зенит Санкт Петерсбург и Шињик. Године 2006. прелази у Партизан, са којим је освојио двије титуле и два купа Србије. Прошле сезоне играо је у Њемачкој за екипу Кобленца, која игра у Другој лиги Њемачке.

(Прес РС)

Дискутујте о овом чланку на форуму

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 27 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20271141 .