Подијели

Марковић: Успјели смо јер уживамо у рукомету

Тренер рукометаша Борац m:tel-а Драган Марковић тврди да је његова заслуга за сјајан старт његове екипе и шест побједа у исто толико мечева у томе што је своје изабранике увјерио да добар резултат могу да остваре само уколико уживају у игри. Некадашњи рукометаш Борца, који се љетос вратио из Њемачке, гдје је стекао тренерско име и преузео Борац у веома тешком тренутку, истиче да ни у наставку шампионата неће вршити притисак на играче, нити ће им наметати императив титуле без обзира на еуфорију бањалучких љубитеља рукомета који сматрају да је то готово извјесно и да указана прилика не смије да се пропусти.

- Наш циљ у овој сезони није титула, већ пласман у Регионалну лигу, која ће премијеру имати наредне године. Не пада ми на памет да пред дерби шампионата са Босном и утакмицу 3. кола Купа EHF против Татабање Карбонекс оптерећујем момке било каквим морањем, што не значи да се нећемо борити за тријумф у оба меча – каже Марковић.

Да ли Борац у дербију против Босне може да настави низ побједа?

- Мој циљ је био да судар са Босном дочекамо без пораза, што смо и остварили. У Сарајево идемо да играмо велику утакмицу, прави дерби. Мислим да је та утакмица за њих много важнија јер су домаћини и могу много више да изгубе од нас. Имамо неких проблема пред дерби са повредама појединих играча, али нема мјеста за панику јер имамо доста младих играча који могу да замијене повријеђене. Наравно, мислим да играчки можемо још боље и да има простора за развој игре како индивидуално, тако и колективно јер на појединим мјестима мало "шкрипи". Међутим, увјерен сам да ће све доћи на своје у другом дијелу шампионата. Стабилизујемо се и финансијски, тако да све иде у жељеном смјеру.

На посљедњој првенственој утакмици ван строја су била четворица играча. Да ли ће неко од њих заиграти у дербију против Босне?

- Сигурно је да ће Карачић играти у Сарајеву, а и Тркуља се, такође, опоравио и спреман је за ту утакмицу, али видјећемо да ли ће играти јер има јаку конкуренцију на том мјесту. Дакле, у Сарајеву ћемо једино бити без Међедовића и Гарића.

Против височке Босне дебитовао је Станко Сабљић, најновије појачање Борца. Да ли ћете, у наставку шампионата, дати већу минутажу млађим играчима?

- Сабљић је веома необичан играч, са којим сам и прије сарађивао. Хвата лопту десном руком уз тијело и има врло добру координацију, иако је висок чак два метра. Међутим, мало је људи запазило деби Филипа Врањеша, који је са 15 година заиграо за први тим. Срце ми је било као планина када је тај клинац одиграо прве три мунуте у дресу Борца и уписао своју прву побједу. Из моје генерације то је постигао само Ацо Кнежевић.

Када сте дошли на кормило Борца, рекли сте да Вас садашња екипа Борца подсјећа на Вашу генерацију. Кренули сте на турнеју по Њемачкој, а послије пријатно изненадили побједом на турниру у Бањалуци.

- Одмах сам видио да екипа има потенцијала, али и да је још у развоју и да нам треба доста рада. Ризиковао сам своје име у Њемачкој и дошао на Шпаркасе куп са екипом за коју су сви мислили да ће доживјети дебакл, али ми смо се у Бањалуку вратили поносни. На турнир у Бањалуку свјесно смо позвали неке од најјачих екипа из региона, које су сигурно боље од нас. Извиђач је играо изнад својих могућности, Колубара је дошла изузетно јака, баш као и Вардар, који са великим амбицијама игра у Лиги шампиона. Међутим, ми смо искористили подршку наше публике и освојили турнир. Нисмо се чак ни мучили са противницима, већ смо у све три утакмице глатко побиједили,а а не треба да спомињем да су сви они скоро два милиона евра скупљи од нас!

Представља ли Вама и екипи оптерећење што многи сматрају да Борац мора да узме титулу и да је то скоро па готова ствар?

- Наш циљ је да осигурамо мјесто у Рeгионалној лиги, што је за Бањалуку и све нас у Борцу најважније. Титула је отворено питање, дуго је првенство, ту су повреде, пад форме и други фактори. Мислим да смо се својим играма наметнули као један од кандидата за титулу и вјерујем да можемо да је освојимо, али не правим притисак на играче јер их учим да уживају у игри и да на свакој утакмици иду на побједу.

Нико не очекује неко велико чудо у Купу EHF и двобоју са Мађарима. Колико Борац може против Татабање Карбонекс?

- Добили смо изузетно јаког противника. Не треба претјеривати, али ако оставимо срце на терену, можемо да направимо изненађење. Ништа не обећавам, али мислим да ћемо их побиједити у првој утакмици у Бањалуци. Ако "Борик" буде пун, а ја вјерујем да хоће, и ако наши навијачи направе праву атмосферу, мало ко од гостију може да се нада добром резултату. Увјерен сам да ће меч у Бањалуци да буде одличан, а у реваншу шта буде... – истакао је Драган Марковић, шеф стручног штаба Борац m:tel-а.

(Прес РС)

Дискутујте о овом чланку на форуму

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 93 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20270896 .