Подијели

Зрињски савладан, Бротњо наредни ривал

Кошаркаши Борац Нектара Бањалука до славља у 2. колу бх. лиге над Зрињски ХТ Мостаром (82:76) дошли су уз подршку бројних навијача, што се дуго није десило у "Борику". Гости из Мостара су у недјељу боље отворили утакмицу, тако да су без већих проблема у 14. минуту стигли до 12 поена предности (23:35). Ипак, Бањалучани су уз подршку навијача успјели да се серијом 14:2 врате у игру. У истом ритму су наставили и у другом полувремену, па је на семафору у 32. минуту био резултат 68:55.

- Најава да је Зрињски опасан тим показала се као тачна током свих 40 минута, поготово на отварању утакмице, гдје смо ми доста конфузно играли, прије свега у одбрани. Зрињски је дошао на +12, али успјели смо да уђемо у егал. Можда је преломни тренутак био када смо дошли на +13. Млади играчи дају агресивност и жељу за доказивањем, а то су у утакмици са Зрињским искористили Небојша Павловић и Милош Трикић - рекао је Драго Каралић, тренер Борац Нектара Бањалука.

До првог тријумфа "пиваре" је предводио Златко Јовановић са 25 поена, а важне поене постигао је и Павловић, који је меч завршио са осам поена.

- Ово је била веома тешка утакмица за нас, прва утакмица на домаћем терену у новој сезони, а и морали смо да побиједимо и да се искупимо за пораз од Чапљине. Превагу је донијела наша већа жеља и испоштоване све тренерове замисли - рекао је Павловић, капитен Борац Нектара Бањалука.

Испоштоване су замисли тренера Каралића, који заслуге за тријумф даје и навијачима.

- Захвалио бих публици која је бодрила момке и која је у њима препознала људе који воле клуб и који желе да се максимално боре за Борац Нектар Бањалука. Надам се да ћемо њихово повјерење оправдати играма и резултатима и да ће долазити у још већем броју.

Кошаркаши Борац Нектара Бањалука немају много времена за одмор јер их већ данас очекује сусрет трећег кола Лиге 13 против екипе Бротња у Читлуку.

- То је незгодно гостовање, али мислим да имамо квалитет да дођемо до побједе - рекао је Каралић.

БОРАЦ НЕКТАР БАЊАЛУКА – ЗРИЊСКИ ХТ МОСТАР 82:76 (19:28, 18:11, 27:16, 18:21)

дворана: "Борик", гледалаца: 600, судије: Адемир Зураповић (Тузла), Медин Душкај (Сарајево) и Сеид Ножиновић (Тузла).

БОРАЦ НЕКТАР БАЊАЛУКА: Тошић 7, Јовановић 25, Врањеш 11, Ђурковић 8, Штурановић, Јагодић-Куриџа 14, Блануша, Јоцовић 7, Павловић 8, Лончар, Ковачевић, Трикић 2. Тренер: Драго Каралић.

ЗРИЊСКИ ХТ МОСТАР: Пељто 7, Машић, Кахримановић 12, Петровић, Томић, Симоновић 17, Хајрић 11, Хасандић 5, Перајица 4, Бодирога, Рамљак 4, Шакић 16. Тренер: Иван Вујичић.

(Глас Српске)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 27 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20249519 .