Подијели

Мелић: Борац пун погодак

Када се Фахрудин Мелић љетос преселио из Босна БХ гаса у Борац m:tel, многи су остали у чуду, вјероватно сматрајући да је црногорски рукометни репрезентативац направио корак уназад у каријери. Међутим, досадашње партије сјајног десног крила у бањалучком клубу јасно показују да је то, у ствари, био прави потез.

Мелић је тренутно најбољи стријелац екипе и, без сумње, највећа узданица "црвено-плавих" у походу на прву титулу шампиона државе. За кратко вријеме постао је миљеник бањалучке публике, која је одувијек знала да препозна квалитет и награди га громогласним аплаузом.

- Прелијепо ми је у Борцу и Бањалуци, морам то да кажем. Сви су ме примили као најрођенијег како у клубу, тако и у граду. Ово је рукометна средина, осјети се то на сваком кораку и част ми је што носим дрес тако трофејног клуба какав је Борац - каже Мелић

Који разлози су Вас натјерали да напустите Сарајево и упутите се у Бањалуку?

- С Босном сам се растао на пријатељски начин. Дрес "студената" носио сам од кадетских дана, с повременим позајмицама, и дошло је, некако, до засићења. Пожелио сам нови изазов, а челници Борца су изнијели амбициозне планове за будућност који су се поклопили с мојим и обрео сам се у Бањалуци. Био је то прави избор и сматрам да нисам "сишао с коња на магарца", већ да сам остао на "коњу".

И Борац m:tel-у, за сада, добро иде у Премијер лиги и Купу EHF?

- Ето, све се некако поклопило. Радимо напорно, побјеђујемо и имамо разлога за задовољство. Само тако да наставимо. Тренер Драган Марковић преноси позитивну енергију на нас играче и то се одражава на резултате. Истина, на неким утакмицама нисмо били баш на траженом нивоу, али најважније је да се побјеђује. То је оно што нам треба и што нам даје "крила" да још жешће радимо.

Може ли Ваш нови клуб да прекине доминацију Босне?

- То ћемо тек да видимо. Најважније је да наставимо с напорним тренинзима, да идемо утакмицу по утакмицу и успјех неће изостати. Једно је сигурно, скинути Босну с трона је велики изазов и вријеме ће показати да ли смо томе дорасли. У 8. колу идемо у Сарајево са жељом да прекинемо традицију и савладамо шампиона на његовом паркету. То ће, највјероватније, бити одлучујућа утакмица за јесењу титулу и очекујем да ћемо бити на висини задатка.

У Европи вас чека двомеч с Татабањом. Имате ли снаге за пролаз у четврто коло?

- Ако будемо играли као против Анкараспора у "Борику", можемо се нечему надати. Мађари су озбиљан противник, много опаснији од Турака, али до 20. новембра и прве утакмице има довољно времена да се спремимо.

Како Вам је "легао" рад с Драганом Марковићем?

- Са свим тренерима сам имао коректан однос, а тако је и сада. Марка је врхунски стручњак и ако бих морао да изаберем од којег тренера сам највише научио, он био био међу прва три. Остала два су Абас Арсланагић, који ме довео у Босну, и Ирфан Смајлагић, који ми је много помогао да постанем бољи играч – истакао је Мелић.

Ефикасност

Фахрудин Мелић ове сезоне је најефикаснији рукометш бањалучког премијерлигаша. Наиме, десно крило Бањалучана је на пет утакмица постигао 41 гол и то: Слоги 13, Криваји 7, Коњуху 2, Градачцу 9 и Приједору 10.

(Независне)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 111 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20270585 .