Подијели

Јагодић: Направљен велики помак

Од тренутка када је на клупу сјео Владо Јагодић, екипа бањалучког Борца се препородила и почела да биљежи резултате достојне имена клуба. У кратком периоду, колико води екипу, Јагодић је наметнуо офанзивну игру која је донијела добре резултате и лидерску позицију на табели Премијер лиге.

Од раштимованог оркестра под палицом Зорана Марића, екипа је почела да дјелује као компактна цјелина која може да се надиграва са свима и са сваког терена донесе три бода. Доказ томе је и податак да је бањалучки премијерлигаш једина екипа која је за сада са свих гостовања (укупно четири), остварила максималан број бодова и има већ пет везаних тријумфа.

Сигурно је да Јагодићев посао, од тренутка када се вратио, није био нимало лаган, али његов "рукопис" на екипи већ је јасно видљив.

- Ко се никада није бавио овим послом не зна колико је то тешко. Преузео сам екипу у тешком психолошком моменту, али нисам се нимало двоумио. Знао сам о каквим играчима се ради и вјеровао сам у њихове, али и своје квалитете. За кратко вријеме смо направили велики помак. Не желим да истичем себе и увијек сам говорио да када екипа побиједи играчи су заслужни, а када изгуби тренер је крив. Показали смо да можемо да играмо са свима било код куће или на страни - рекао је Владо Јагодић.

Видљив је напредак у игри Борца. Да ли је ово максимум или могу да се очекују још боље партије?

- Борац расте из утакмице у утакмицу и ово није, ни изблиза, максимум који ова екипа може да пружи. Треба нам још времена, а згуснут распоред нам то не дозвољава. Сви смо у служби клуба и радимо на томе да Борац буде још бољи. У мом првом мандату смо играли офанзиван фудбал, тако играмо и сада, али сам сигуран да ова екипа може још да напредује.

Посљедња у низу била је побједа у Бановићима против Будућности. Колико сте задовољни игром?

- У најави меча смо говорили да идемо по три бода и то смо и остварили. Стога смо морали да одступимо од нашег стила игре јер је све било у служби резултата. Услови за игру су били веома тешки, али смо од самог старта меча знали шта желимо. Обје екипе су имале по неколико прилика и нису успјеле да их искористе. На полувремену смо знали да можемо до три бода и то смо, на велику радост навијача, успјели да остваримо.

Борац је лидер Премијер лиге, размишљате ли о јесењој круни?

- Још је рано говорити о томе, пошто је прошла тек четвртина првенства. Почеле су да се "буде" и остале екипе, па тако Широки долази себи и Жељезничар побјеђује у гостима. Сада играмо двије утакмице на Градском стадиону и све држимо у својим рукама. Морамо да тријумфујемо у оба меча и бићемо корак ближе јесењој титули.

Кога видите као противника у борби за шампионски пехар?

- Сарајево и Жељезничар су нам сигурно главни конкуренти, а по квалитету не заостају много ни Зрињски и Широки. Мислим да би то требало да буде петорка која ће да се бори за титулу, а из сјенке би могао да се убаци Олимпик. Једно је сигурно, биће ово узбудљиво и неизвјесно првенство.

Ко је по Вама за сада изненађење, а ко разочарање шампионата?

- Екипа Травника добро стоји на табели Премијер лиге и то је по мени позитивно. Иако су остали без два-три стандардна првотимца играју добро, поготово на домаћем терену. Олимпик је добро отворио сезону као и Звијезда, али екипа из Градачца већ полако губи корак. Разочарање је по мени Челик, од којег сам очекивао више ове сезоне. Имали су велике амбиције, али положај на табели је разочаравајући. У њихов ранг може да се стави Зрињски, који разлог за слабији старт може да потражи у податку да су одиграли шест европских мечева.

Какав је тренутни квалитет Премијер лиге?

- У односу на неке претходне сезоне видљив је напредак. И даље су остали исти проблеми везани за инфраструктуру, али сам сигуран да можемо и ту да напредујемо. Морају да се остваре нормални услови за играње и да екипа која гостује не иде само на излет, већ да има чему и да се нада.

Да ли у плановима имате евентуална појачања за зимски прелазни рок?

- Био бих срећан када би ми играчи до краја првог дијела првенства доказали да не би требало да мијењам играчки кадар. Чекам неколико играча, који су тренутно у другом плану, да ми докажу да заслужју дрес Борца. Уколико будем морао да "режем" екипу и ангажујем нове играче, знам гдје ћу и шта ћу да тражим пошто сам свјестан шта Борцу још недостаје. Да би екипа била права потребно је да дуже остане на окупу и тек тада се може знати прави домет.

Аплауз домаће публике

Фубалери Борца су послије тријумфа у Бановићима доживјели нешто што се ријетко дешава на нашим теренима - награђени су аплаузом домаће публике, а то је податак на који је Јагодић веома поносан.

- Иако је њихова екипа изгубила на домаћем терену, ми смо на изласку са терена награђени аплаузом. То је велика ствар за нас и само још један доказ да је Борац на правом путу - рекао је Јагодић.

Куп БиХ

Борац на путу ка одбрани титуле у Купу БиХ за противника има Жељезничар, екипу коју је прошле сезоне савладао у финалу.

- Циљ нам је да одбранимо пехар у Купу. Већ у раној фази такмичења имамо срећу или несрећу да се састанемо са Жељезничаром. Поштујемо их, али их се не бојимо. Имамо добру екипу и веома нам је битан први меч који ће бити игран на Градском стадиону. Уколико прођемо, а вјерујем да хоћемо, имаћемо лакши пут ка одбрани трофеја - нагласио је Јагодић.

Мечеви под Јагодићевом "командом"

Премијер лига: Дрина (З) - Борац 0:2

Премијер лига: Борац – Вележ 1:1

Премијер лига: Челик – Борац 0:1

Премијер лига: Борац – Славија 4:1

Премијер лига: Сарајево - Борац 0:1

Куп БиХ: Борац – ТОШК 2:0

Премијер лига: Борац – Зрињски 2:0

Куп РС: БСК - Борац 0:2

Премијер лига: Будућност – Борац 0:1

(Независне)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 100 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20269767 .