Подијели

Николић: Колектив заслужан за одличне партије

Да је Фудбалски клуб Борац направио прави потез ангажовањем Стеве Николића показало се у досадашњем току сезоне. Головима и асистенцијама сјајни нападач донио је екипи са Градског стадиона неколико важних бодова који су их довели до лидерског мјеста на табели Премијер лиге БиХ након седам одиграних кола. Уколико Николић и саиграчи остану у форми у којој се сада налазе, трофеји ће бити близу Градског стадиона.

- Истина је да смо мојим головима освојили доста бодова у досадашњем току првенства, али је најважније да екипа игра добро и да побјеђује. Нисам само ја заслужан за побједе, битни су и остали играчи. Наравно да ми много значи што се налазим у голгетерској серији, али морам да нагласим да смо у овој екипи сви једнаки - рекао је Стево Николић.

Какве су амбиције клуба у овој сезони?

- Желимо да дођемо до титуле првака БиХ и одбранимо трофеј најбољег у Купу, а нећемо занемарити ни Куп Републике Српске. Вријеме ће показати да ли смо у стању то да урадимо, али једно је сигурно - посједујемо играчки кадар са којим можемо да остваримо све. Веома је битно да сви будемо на нивоу током читаве сезоне јер само тако можемо до трофеја. Тренутно смо лидери и желимо ту и да се задржимо. Сви имамо велико самопоуздање и вјерујем да можемо да будемо прваци.

Кога видите као главног конкурента у борби за трофеје?

- Сигурно је да ћемо највећу борбу да водимо са Жељезничаром и Сарајевом. Не желим да потцијеним ниједну другу екипу у БиХ, али морам да нагласим да су то велики клубови у овој земљи. Мислим да ће ово првенство бити веома узбудљиво и неизвјесно до посљедњег кола. Играјући за Модричу био сам најбољи стријелац лиге, али и првак БиХ и наравно да бих волио да то урадим и у црвено-плавом дресу. Бити првак државе је изузетан осјећај. Фантастично је када знаш да си најбољи и да си супериоран. Сваки фудбалер жели да се окити трофејом првака државе и ја бих то од срца пожелио свима. Овај Борац има снагу да буде првак државе, али морају да се поклопе многе ствари.

Све досадашње голове сте прославили на идентичан начин. Постоји ли посебан разлог?

- Кад год затресем мрежу, љубим бурму и сваки гол посвећујем супрузи Бранки. Када многи нису вјеровали у моје квалитете и када сам имао много проблема, она је увијек била уз мене. Морам да нагласим да је она најзаслужнија што се и даље бавим фудбалом. Када сам пролазио кроз тешке тренутке упознао сам њу и много ми је помогла.

О каквим тешким тренуцима се ради?

- Имао сам великих проблема када сам каријеру наставио у Румунији. Дошао сам као најзвучније појачање и као нападач којем је посао да постиже голове. Међутим, играо сам у везном реду и тада је дошло до сукоба мишљења. У незгодном тренутку је дошла и повреда, а пошто су они пожуривали мој повратак обновио сам повреду и нисам био у правој форми. Чак сам пет мјесеци био одстрањен из екипе и морао сам да тренирам сам без лопте. Не могу да опишем моје тадашње стање. Дођете кући и не знате шта вам се дешава. Прије шест мјесеци сте играли у репрезентацији, а сада не знате да ли имате осјећај за гол и да ли још волите фудбал. Из клуба су пратили сваки мој корак и тражили су зачкољице помоћу којих би раскинули уговор и то све, наравно, на моју штету. Ипак, све је то била једна велика животна школа за мене. Како се оно каже: "Што вас не убије, то вас ојача".

Куп БиХ

Борац брани титулу најбољег у Купу БиХ, а већ у осмини финала ћемо да видимо репризу прошлогодишњег финала пошто ће "црвено-плави" одмјерити снаге са Жељезничаром.

- У раној фази такмичења састају се два главна конкурента за трофеј. Нажалост, једна екипа неће наћи свој пут у даљу фазу такмичења. Ако прођемо Жељезничар, а надам се да хоћемо, биће нам олакшан пут ка одбрани трофеја - рекао је Николић.

Куп Републике Српске

Амбиције клуба су да се освоји што више трофеја, а један од њих је намијењен најбољем у Купу Републике Српске. Борац ће данас од 16 часова играти меч шеснаестине финала против БСК-а на Градском стадиону. Улаз на овај меч биће бесплатан.

- Као што сам рекао, амбиције клуба су освајање трофеја. Играмо на три фронта и желимо да дођемо до краја. Данас ће наступити мјешовити састав, али је сигурно да ниједан фудбалер који наступи неће потцијенити екипу БСК-а, који зна бити веома неугодан противник - изјавио је Николић.

Навијачи су сјајни

Као и сваком фудбалеру, тако и Стеви Николићу много значи подршка са трибина, која му даје додатну снагу како би на терену пружио и више од максимума.

- Амбијент који праве наши навијачи је фантастичан. Када видите колико навијачи воле клуб, морате да пружите и више од максимума. Они су веома важни пошто знају да подигну екипу када се налази у тешким тренуцима. Током меча базирани сте на игру, а када кренете да падате, тада је главна улога навијача - истакао је нападач Борца.

(Независне)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 21 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20271158 .