Подијели

Мелић: Част је играти за Борац

За врло кратко вријеме, рукометаш Борац m:tel-а Фахрудин Мелић оправдао је епитет појачања, али и постао љубимац бањалучке публике. Сјајно десно крило дебитовао је за клуб из Господске улице на "Бањалука купу" и дао велики допринос освајању пехара, блистао је Мелић и у припремним утакмицама, а добро су га "запамтили" и у Добоју, на премијери нове сезоне.

- На терену увијек дајем и више од максимума, а тако је и на тренингу. Без обзира на ситуацију и ривала, трудим се да дам све од себе и покушам да допринесем тимском успјеху. Тако је било до сада, а тако ће бити и убудуће. Срећан сам и захвалан што су ме сви добро прихватили, између осталог и публика. Повјерење које сам стекао покушаћу да на прави начин оправдам играма у црвено-плавом дресу - започео је причу популарни Мела.

Дошли сте из редова сарајевске Босне. Како сте се прилагодили на нову средину?

- Одраније сам познавао већину саиграча, људе у клубу, али и рад тренера Марковића. Врло добро знам шта у рукомету представља Борац, какве амбиције има и заиста је част бити дио таквог колектива. Није ми требало много да се уклопим и за сада све "штима".

На старту Премијер лиге БиХ уписали сте важну гостујућу побједу против Слоге?

- Заслужено смо славили. Брзо смо повели и "одлијепили" се, па се до краја само постављало питање са колико ћемо разлике тријумфовати. Одбрана је била добра, у нападу смо "поентирали" из контри и полуконтри, тако да можемо бити и више него задовољни јер Добој је једно од најтежих гостовања.

Били сте први стријелац "Бањалука купа", а послије првих 60 минута шампионата на свом конту већ имате 13 погодака?

- Овог пута сам се истакао као појединац, а већ сутра то ће бити неко други. Није важно ко ће "одскочити", него да одиграмо добро и побиједимо. Ово је био тријумф цијелог тима.

Почела је једна од најузбудљивијих сезона. Шта очекивати од Борац m:tel-а?

- Дошао сам из екипе која на нивоу БиХ доминира посљедњих година. Моје амбиције увијек су велике, па исто очекујем и од ове сезоне. Радимо добре и велике ствари. Но, морамо да наставимо да се доказујемо из кола у коло и потврђујемо квалитет. Мада не бих желио да било шта унапријед обећавам, сигуран сам да имамо квалитетну екипу, која је, надам се, способна да јуриша на највиши пласман.

У другом колу EHF купа очекује Вас окршај са Aнкара Спором?

- Противник је неугодна екипа, а самим тим што је изборила наступ у Европи, морамо најозбиљније да је схватимо. Максимално ћемо се спремити и проучити ривала. Свјесни смо колико играње у Европи значи за нас, клуб и град. Сигуран сам да нећемо разочарати.

(Глас Српске)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 97 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20270120 .