Подијели

Заслужен тријумф Борца у Добоју

Српски дерби првог кола Премијер лиге БиХ у Добоју између Слоге и Борац m:tel био је то само на папиру јер Бањалучани су били супериорни и сасвим заслужено тријумфовали 27:33. Истина, домаћи рукометаши су у почетку водили са 2:0 и то је од њих, што се тиче предности, било све. Остатак меча протекао је у знаку Бањалучана који су од првог изједначења на 2:2 били у сталном вођству.

Добојлијама је пошло за руком да у неколико наврата успоставе резултатску равнотежу, а када су гости први пут створили предност од два гола разлике, ученици Зорана Докића били су у сталном заостатку. Једноставно су дјеловали немоћно пред прилично чврстом одбраном гостију за коју нису имали рјешење. Aко би блок Бањалучана на тренутак затајио, друга препрека, голман Блажевић, био би на правом мјесту. Бекови Слоге Aндријашевић и Докић трошили су много времена и енергије да шутевима са дистанце постигну гол, али у томе су ријетко успијевали. Нападачи домаћих нису имали идеју како до гола и када су имали играча више, а у вријеме када се ломио резултат, нису искористили ни два седмерца.

С друге стране, гости су брзим контранападима, посебно преко хитрог и непогрешивог Мелића, пунили мрежу Слоге и полако, али сигурно повећавали предност и до седам голова разлике. На крају била је за само погодак мања, али веома сигурна и убједљива.

Упркос заслуженој побједи, тренер "црвено-плавих" Драган Марковић није баш био у потпуности задовољан.

- Заслужено смо освојили три бода, али нисмо играли на оном нивоу који сам очекивао. Мислим да је и Слога била под притиском да мора да побиједи и то се одразило на њену игру. Ми смо имали среће да, по мом мишљењу, најбољи играч Никола Докић још није потпуно спреман, као прошле сезоне када је био звијезда ове лиге и један од најбољих средњака. То је била наша мала предност - истакао је Марковић.

СЛОГА – БОРАЦ m:tel 27:33 (13:16)

дворана: Средњошколског центра у Добоју, гледалаца: 400, судије: Вејсил Беширевић (Бихаћ) и Емир Даутовић (Цазин), седмерци: Слога 8 (6), Борац m:tel 4 (4), искључења: Слога 8 минута, Борац m:tel 10 минута, црвени картон: Владимир Врањеш (Борац m:tel, треће искључење) у 55. минуту.

СЛОГА: Шабановић, Радић 4, Кузман 1, Буљугија 10 (5), Антоновић, Мандарић, Докић 4, Радуловић, Павлов 1 (1), Андријашевић 4, Панић 1, Мањић 1, Бељић 1, Станковић. Тренер: Зоран Докић.

БОРАЦ m:tel: Блажевић, Малић, Гарић 1, Пуцаревић, Међедовић, Панић 4, Халилбеговић 6, Куленовић, Дејановић, Микић 5 (4), Тркуља 1, Врањеш 1, Карачић 2, Радуловић, Илић, Мелић 13. Тренер: Драган Марковић.

(Глас Српске)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 20 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298295 .