Подијели

Отпор Зрињског сломљен у другом полувремену

Головима Стеве Николића и Бојана Пузигаће фудбалери бањалучког Борца су савладали мостарски Зрињски и на тај начин уписали четврту узастопну побједу у Премијер лиги Босне и Херцеговине, те наставили низ без пораза у званичним мечевима који траје већ седам утакмица, односно од меча у Зворнику са Дрином 7. августа. Треба истаћи да је утакмица са Зрињским почела минутoм ћутања због смрти бившег голмана Борца Бојана Милошевића.

Бањалучани су били боља екипа читавим током утакмице, а сама чињеница да су само у првих 45 минута створили 4-5 повољних прилика довољно говори у прилог овој тврдњи. Ипак, прву прилику имали су гости и то преко Селимовића у 21. минуту, који шутира искоса са десне стране, али лопта одлази поред гола.

Прву прилику Борац је имао три минута касније, када је према голу гостију шутирао Љубиша Вукеља, али се голман Зрињског није дао изненадити. Већ у наредном нападу у прилици се нашао и Перица Станчески, али промјене резултата није било.

У 30. минуту биљежимо и једину дискутабилну ситуацију у овом дербију. Наиме, након једног центаршута са лијеве стране, највиши у скоку пред голом Мостараца био је Пузигаћа, након чијег шута главом лопта погађа у руку једног од фудбалера гостујућег тима, али упркос протестима играча Борца и публике на Градском стадиону, главни судија меча Муамер Бурековић није досудио једнаестерац за Борац. Само два минута касније према голу Хаџића са 25 метара сјајно шутира Стајић, али чувар мреже гостујућег тима добром одбраном спашава свој тим. Важно је напоменути да је тренер Зрињског Марин Блоудек већ у првих 45 минута био принуђен да направи двије измјене. Прво је у 15. минуту због повреде Иванковића у игру ушао Грабус, да би 11 минута касније терен напустио Сушић, а прилику добио Пехар.

Само десет минута у другом полувремену било је довољно Борцу да дође до вођства. Послије центаршута Пузигаће, лопта на десној страни долази до Стајића, који је главом враћа на лијеву страну до Николића, који са 7-8 метара матира голмана гостију за вођство Борца од 1:0.

Послије постизања поготка Борац је и даље доминирао тереном, те покушавао да дође до прилике за постизање другог поготка којим би ријешио питање побједника, међутим Зрињски се није предавао, те је преко Салчиновића и Лендрића десет минута прије краја покушао да дође до изједначења, али је Авдукић оба пута био успјешнији. Ипак, само два минута касније све дилеме око побједника биле су отклоњене. Перица Станчески је прошао кроз средину и упослио Бојана Пузигаћу којем није било тешко да савлада Хаџића и тако свом тиму донесе вриједну побједу. Борац је могао и до трећег поготка, када се Граховац нашао сам пред голманом Зрињског, али слабо шутира, па резултат остаје непромијењен.

Овом побједом изабраници Владе Јагодића су се учврстили на првој позицији премијерлигашке табеле са 16 освојених бодова из 7 утакмица.

Наредни меч Борац игра већ у сриједу у оквиру шеснаестине финала Купа Републике Српске, када за ривала има екипу БСК-а. У сљедећем колу Премијер лиге, које се игра наредног викенда, Бањалучани ће гостовати у Бановићима екипи Будућности.

БОРАЦ – ЗРИЊСКИ 2:0 (0:0)

стријелци: 1:0 Николић (55.), 2:0 Пузигаћа (82.), стадион: Градски, гледалаца: 3000, судија: Муамер Бурековић (Зеница), помоћници: Дамир Кнежевић (Ливно) и Зоран Таборин (Зворник), четврти судија: Мидхат Арнаутовић (Тузла), контролор суђења: Џемал Чалија (Сарајево), делегат: Хусеин Камбер (Сарајево), жути картони: Ћорић (Борац), Џидић, Стјепановић, Грабус (Зрињски).

БОРАЦ: Авдукић, Пузигаћа, Тривуновић, Ћорић, Ступар, Сакан, Станчески, Малетић, Вукеља (од 58. Микић), Николић (од 85. минута Видаковић), Стајић (од 80. Граховац). Тренер: Владо Јагодић.

ЗРИЊСКИ: Хаџић, Џидић, Стјепановић, Салчиновић, Селимовић (од 60. Зовко), Сушић (од 26. Пехар), Иванковић (од 15. Грабус), Задро, Лендрић, Ризвановић, Аничић. Тренер: Марин Блоудек.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 17 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20297819 .