Подијели

Погодак Стајића за огроман тријумф

Фудбалери Борца остварили су велику побједу у оквиру шестог кола Премијер лиге Босне и Херцеговине поразивши на стадиону "Кошево" екипу Сарајева резултатом 0:1, чиме су изабраници Владе Јагодића преузели прво мјесто на табели са 13 освојених бодова. Стријелац јединог поготка био је Душко Стајић у 7. минуту утакмице.

Прву прилику имали су домаћини и то у другом минуту. Досуђен је прекршај на 20 метара од гола Борца, слободан ударац извео је Хамзић, али лопта погађа пречку Авдукићевог гола и одлази у гол-аут.

Само пет минута касније Бањалучани долазе до вођства. По лијевој страни прошао је Станчески, центрирао на супротну страну гдје је до лопте дошао нападач Борца Стајић, који погађа мрежу Сарајева за вођство наших фудбалера.

У 12. минуту Борац је по први пут оштећен на овој утакмици. Након шута једног од фудбалера домаћих, лопта је у шеснаестерцу у тијело погодила Борчевог штопера Вулета Тривуновића, али је главни судија меча Анте Живковић из Орашја након сигнализације помоћног арбитра Зикрије Пашалића показао на бијелу тачку, што је изазвало револт у редовима нашег клуба. Међутим, на крају је правда ипак задовољена – Бранислав Асренијевић шутира снажно, али погађа само пречку, те резултат остаје непромијењен.

До краја првог полувремена биљежимо још двије прилике и то за гостујући тим. Прво је у 38. минуту свој шут опробао Торлак, али Авдукић лопту у корнер. У надокнади првог полувремена главом је шутирао Јаховић, али лопта одлази преко гола.

У другом полувремену Борац је покушавао да постигне и други погодак, али су изабраници Владе Јагодића у неколико наврата, кад год би кренули у контранапад и били близу постизања поготка, били драстично оштећени пошто је већ споменути линијски судија Пашалић 3-4 измишљао офсајд-позиције наших фудбалера. Прво се то десило у 57. минуту, када се Вукеља нашао у офсајду који је видио само Пашалић. Недуго потом "у офсајду" се нашао и Стајић, да би пар минута касније поново Вукеља био жртва Пашалићевих измишљотина.

До краја меча није било већих прилика за постизање поготка, како на једној, тако ни на другој страни, тако да Бањалучани сасвим заслужено носе бодове из Сарајева и након шест одиграних кола долазе на прво мјесто премијерлигашке табеле.

У наредном колу, које се игра сљедећег викенда, Борац на Градском стадиону дочекује екипу Зрињског. Прије тог меча, Бањалучане очекује и меч шеснаестине финала Купа БиХ против тешањског ТОШК-а. Меч се игра у сриједу са почетком у 16 часова.

САРАЈЕВО – БОРАЦ 0:1 (0:1)

стадион: "Кошево", гледалаца: 6 000, судија: Анто Живковић (Орашје), помоћници: Далибор Драшковић (Источно Сарајево) и Зикрија Пашалић (Зеница), четврти судија: Владимир Доминковић (Орашје), контрлор суђења: Драган Марић (Србац), делегат: Крешимир Ћавар (Широки Бријег), жути картони: Авдић, Гутић (Сарајево) Тривуновић, Распудић (Борац).

САРАЈЕВО: Хамзић, Арсенијевић, Тодоровић, Џакмић (од 59. Ихтијаревић), Гутић, Торлак, Хамзагић, К. Ханџић (од 46. Авдић), Шћепановић (од 63. Суљић), Којашевић, Јаховић.
Тренер: Мирза Варешановић.

БОРАЦ: Авдукић, Пузига
ћа, Ћорић, Тривуновић, Ступар, Распудић, Сакан, Срећо (од 56. Петрић), Станчески, Вукеља (од 68. Муминовић), Стајић (од 80. Николић). Тренер: Владо Јагодић.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 28 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298243 .