Подијели

Хипо ипак прејак

Шампионке БиХ су у четвртак навече у деби наступу у Регионалној лиги изгубиле од Хипо Нидерестерајха резултатом 20:30 (9:15). Иако су у утакмицу ушле у грчу, резултатски прикључак су држале до 25. минута утакмице, када је на семафору било 9:11 за Хипо. Аустријанке су у наредних осам минута искористиле неколико грешака домаћих играчица и направиле серију од 6:0 за мирнији наставак утакмице. Бањалучанке су имале неколико добрих акција, али прошлосезонски финалиста Регионалне лиге је, ипак, бољи тим.

На голу је веома добра била Аница Гудељ (девет одбрана), а по ефикасности су се издвојиле Драгана Кнежевић са седам погодака и Прусина са пет. У побједничкој екипи Данијела Пиедаде је са пет голова била најбоља.

- Да нам је неко прије утакмице с Хипом рекао да ћемо изгубити са само десет голова разлике, прихватили бисмо то одмах, али, сада ми је мало криво јер се с њима може играти. Ушле смо са страхом у утакмицу, а то се одразило на резултат. Рука се мало скратила, имали смо много промашених зицера и криво ми је што смо могле да изгубимо са знатно мањом разликом. Све су се цуре бориле, дале су све од себе у овом тренутку, али никада не можемо бити потпуно задовољни јер увијек може боље. Мислим да нећемо бити екипа у чијим ће утакмицама противници моћи да праве велику разлику - истакла је рукометашица Борца Маја Прусина.

Тренер шампионки БиХ Раде Унчанин рекао је да је тим имао много промашених зицера и додао:

- Дјевојке су биле импресиониране снагом и звучним именом Хипо Нидерестерајха. Можда је у неким моментима мало и задрхтала рука у извођењу седмераца и зицера, али могу бити задовољан ангажовањем и борбеношћу. Хипо је врхунска екипа и дјевојкама не могу ништа да замјерим. Ово је почетак и Бањалука послије 30 година има прилику да види врхунске европске екипе као што су Хипо, Будућност, Подравка... Наша жеља је да у наредне двије до три године саставимо екипу, уз помоћ града Бањалуке и Републике Српске, која може у догледно вријеме да игра значајнију улогу у Европи.

Рукометашице Борца ће нови изазов имати већ у понедјељак, када ће одмјерити снаге с екипом Будућност Т-Мобиле, једном од најбољих европских екипа. Будућност ће меч првог кола као гост играти 11. септембра с Подравка Вегетом, Зајечар и Металург ће се састати 4. септембра, а у првом колу је слободна екипа Бисера.

БОРАЦ – ХИПО НИДЕРЕСТЕРАЈХ 20:30 (9:15)

дворана: "Борик" у Бањалуци, гледалаца: 400, судије: Матија Губица и Борис Милошевић (Хрватска), искључења: Борац 4 минута, Хипо Нидерестерајх 10 минута, седмерци: Борац 6 (4), Хипо Нидерестерајх 3 (2).

БОРАЦ: Бабић (2 одбране), Гудељ (9 одбрана), Прусина 5, Кекић 2, Гојић, Јоличић 2, Радић, Богојевић 3, Рајилић 1, Марић, Кнежевић 7, Мајсторовић, Ковачевић, Остојић, Арсић, Татар (4 одбране). Тренер: Раде Унчанин.

ХИПО НИДЕРЕСТЕРАЈХ: Донасименто 2, Пиедаде 5, Дедић 2, Лерант 4, Горичанец 2, Иванчок 4, Педерсен 7 одбрана, Хајгато 6 одбрана, Плах 3, Кајсер 1, Караро 1, Доплер 3, Ротис-Нађи 3. Тренер: Кристијан Гајштлер.

(Независне)

 

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 22 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20297857 .