Подијели

Борац коначно прави

Фудбалери бањалучког Борца прекинули су низ без побједе на Градском стадиону, који је трајао од 9. маја и меча са екипом Модриче. Пред 3000 гледалаца, у оквиру петог кола Премијер лиге, савладана је екипа Славије резултатом 4:1.

Борац је повео већ у 11. минуту и то преко Стеве Николића. Лијеви бек нашег тима Бојан Пузигаћа прошао је по десној страни и упутио центаршут пред гол гостију, а на правом мјесту нашао се нападач Борца који са пет метара погађа за 1:0, те постиже свој први од укупно три поготка колико је постигао у вечерашњој утакмици.

Само седам минута касније изабраници Владе Јагодића су удвостручили предност, а стријелац је поново био Стево Николић. Немања Дамјановић је идеално упослио Николића, који, заборављен од стране одбране гостију, рутински погађа Дујковићеву мрежу.

Бањалучани су могли и до трећег поготка и то у 38. минуту, али је Вукеља шутирао преко гола. Једину прилику за постизање поготка у првом полувремену гости су имали у 41. минуту, када је, након грешке Борчеве одбране, Рашевић изашао пред Авдукића, али искоса са десне стране шутира поред гола.

У 53. минуту нова прилика за Борац. Перица Станчески је упослио Николића, који је успио да пребаци Дујковића, али лопта одлази преко гола. У 65. минуту Славија је имала прилику да смањи резултат, али је Оглечевац погодио стативу, те промјене резултата није било.

У 74. минуту Стево Николић је постигао свој трећи погодак на утакмици. Након одлично изведеног контранапада, лопта је дошла до нападача нашег тима, који са 20 метара по трећи пут погађа Дујковићеву мрежу те долази на прво мјесто листе стријелаца Премијер лиге са 5 погодака.

До краја меча публика на Градском стадиону могла је да види још два поготка. Прво је некадашњи играч Борца Дејан Рашевић смањио на 3:1, да би коначан резултат поставио Љубиша Вукеља неколико минута прије краја утакмице. Могли су Бањалучани у судијској надокнади и до петог поготка, али је након шута Стајића лопту са гол-линије избацио Радовановић.

Сљедеће коло Премијер лиге на програму је 11. септембра, када ће Борац у великом дербију гостовати на "Кошеву" екипи Сарајева.

БОРАЦ – СЛАВИЈА 4:1 (1:0)

стријелци: 1:0 Николић (11.), 2:0 Николић (18.), 3:0 Николић (74.), 3:1 Рашевић (87.), 4:1 Вукеља (90.), стадион: Градски, гледалаца: 3000, судија: Емир Алечковић (Сарајево), помоћници: Стево Перић (Бијељина) и Един Имамовић (Сарајево), четврти судија: Драган Скакић (Градишка), контролор суђења: Филип Јелавић (Габела), делегат: Радика Марић (Бијељина), жути картони: Граховац, Пузигаћа (Борац), Дујковић, Лацкановић, Регоје, М. Шешлија (Славија).

БОРАЦ: Авдукић, Пузигаћа, Ћорић, Дамјановић, Тривуновић, Распудић (од 46. Граховац), Сакан, Станчески (од 62. Срећо), Вукеља, Стајић, Николић (од 79. Беновић). Тренер: Владо Јагодић.

СЛАВИЈА: Дујковић, Лацкановић, Регоје, Рашевић, Радоња, Перишић (од 52. М. Шешлија), Јамина (од 65. Тодоровић), Оглечевац, Станковић, С. Радовановић, И. Радовановић (од 46. Б. Шешлија). Тренер: Драган Бјелица.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 15 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298266 .