Подијели

Николић за славље у Зеници

Двије утакмице – двије побједе, учинак је фудбалера Борца на гостујућим теренима ове сезоне у Премијер лиги БиХ. Након тријумфа над зворником Дрином (0:2) изабраници Владе Јагодића славили су и у Зеници против Челика (0:1), што им је, уз пораз од Широког Бријега и реми са Вележом на Градском стадиону, тренутно донијело пласман на четврту позицију са седам бодова.

Домаћи су доминирали у првом полувремену и већ на самом почетку утакмице створили неколико повољних прилика за постизање поготка. Већ у другом минуту Џафић је опробао свој шут након што је прошао Борчеву одбрану, али Авдукић брани његов шут. У деветом минуту покушао је Адиловић, али лопта након његовог шута одлази поред Борчевог гола. Само минут касније Садиковић је центрирао, а до лопте није дошао Џафић. У 12. минуту Јамак је покушао, али лопта се одбила од једног фудбалера нашег тима и завршила у Авдукићевом наручју.

У 25. минуту Борац је упутио први шут према голу Зеничана и то преко Љубише Вукеље, али се голман Челика Билобрк није дао изненадити. Недуго потом нова прилика за Челик – према голу Борца шутирао је Дуро, али промјене резултата није било. У 37. минуту досуђен је слободан ударац за Челик са ивице казненог простора, али је лопта након шута Брковића погодила "живи зид", тако да веће опасности по Авдукићев гол није било.

У 52. минуту поново домаћини стварају прилику и то преко Пурића, који, након додавања Адиловића, лопту шаље високо преко гола. 12 минута касније Адиловић је шутирао главом након убачај Садиковића, али лопта одлази преко пречке.

У посљедњих 25 минута иницијативу су преузели наши фудбалери, који су створили неколико полуприлика за гол, а најбољу шансу имао је Борислав Микић у 70. минуту, када је шутирао ка голу домаћина, али је чувар мреже крајњим напором одбранио његов шут.

Шест минута прије краја Борац је дошао до поготка. Захировић је погријешио на средини терена, услиједила је брза контра нашег тима, а лопта је дошла до Стеве Николића којем није било тешко да матира Билобрка за велико славаље својих саиграча и три веома важна бода у борби за врх табеле. До краја меча озбиљнијих прилика за гол није било, тако да су Бањалучани заслужено однијели три бода из Зенице, те сада у много бољем расположењу дочекују наредни премијерлигашки сусрет и то у суботу против Славије на Градском стадиону.

ЧЕЛИК - БОРАЦ 0:1

стријелац: 0:1 Николић (85.), стадион: "Билино поље", гледалаца: 4 000, судија: Владимир Доминковић (Орашје), помоћници: Сретен Удовичић (Приједор) и Златан Бечировић (Мрамор), четврти судија: Семир каплан (Столац), контролор суђења: Милорад Софренић (Бијељина), делегат: Меџид Гвозден (Сарајево), жути картони: Милошевић, Захировић, Дуро, Исаковић (Челик), Ћорић, Дајмановић, Авдукић, Николић, Распудић, Дамјановић (Борац).

ЧЕЛИК: Билобрк, Брковић, Садиковић, Човић, Милошевић, Захировић, Пурић (од 80. Гаџо), Дуро, Адиловић, Јамак (од 63. Исаковић), Џафић (од 55. Шишић). Тренер: Абдулах Ибраковић.

БОРАЦ: Авдукић, Пузигаћа, Ћорић, Тривуновић, Распудић, Дамјановић, Станчески (од 70. Сакан), Микић (од 89. Петрић), Стајић, Николић, Вукеља (од 90. Ступар). Тренер: Владо Јагодић.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 23 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298134 .