Подијели

Због Марића пораз на премијери

Фудбалери Борца поразом су отворили нову сезону у Премијер лиги. Првенствено захваљујући катастрофалној тактици "стручњака" Зорана Марића у већем дијелу утакмице, Широки Бријег је славио побједу на Градском стадиону (2:3).

Након изједначене игре у првих 20-ак минута, гости долазе до прве прилике, из које постижу и погодак. Наиме, несуђено Борчево појачање Горан Закарић је лако матирао голмана Борца Авдукића и донио предност својој екипи, са којом се отишло на одмор.

Осим поготка, вриједи издвојити и детаљ из 25. минута, када је Зоран Марић на опште изненађење свих присутних извршио прву измјену, када је умјесто Сакана, који је резигнирано отишао у свлачионицу, у игру ушао Леонид Ћорић, који ће крајем утакмице заиграти чак и у самом шпицу напада?!

У другом полувремену навијачи Борца доживјели су и ново понижење – нова два поготка у Авдукићевој мрежи и вођство Широкобријежана од 0:3. Прво је Закарић погодио у 54. минуту, да би Иванковић са бијеле тачке довео Широки на праг побједе. У тим тренуцима свих 2500 гледалаца, колико је било присутно на овом дербију, гласним скандирањем "МАРИЋУ, ОДЛАЗИ!" јасно је изразило свој став и гњев Марићевом тактиком и поставком игре.

Све што је Борац успио да уради јесте да ублажи пораз. Николић је у 69. минуту погодио за 1:3, да би само пет минута касније Ренато постигао аутогол. До краја су Бањалучани дубинским лоптама покушавали да ураде нешто више, али времена за евентуални преокрет није било, тако да су гости славили вриједну побједу која их већ на старту првенства промовише у једне од кандидата за врх табеле.

Наредни меч у Премијер лиги Борац игра сљедеће суботе у Зворнику против Дрине, међутим, ако је судити по поразу на премијери и прозивкама од стране објективне публике, све су прилике да ће на том мечу на клупи клуба из Платонове улице сједити неко други, неко ко ће знати да укомпонује по именима најјачи тим у Премијер лиги и поново га доведе до европске сцене.

БОРАЦ - ШИРОКИ БРИЈЕГ 2:3 (0:1)

стријелци: 0:1 Закарић (23.), 0:2 Закарић (53.), 0:3 Иванковић (57, пенал) 1:3 Николић (68.), 2:3 Ренато (75, аутогол), стадион: Градски, гледалаца: 2000, судија: Елмир Пилав (Сарајево), помоћници: Далибор Драшковић (Источно Сарајево) и Хрвоје Турудић (Читлук), делегат: Милорад Лале (Источно Сарајево), жути картони: Распудић, Станчески, Муминовић, Николић (Борац), Кожул (Широки Бријег).

БОРАЦ: Авдукић, Ступар, Беновић, Распудић, Тривуновић, Сакан (од 25. Ћорић), Станчески, Муминовић, Срећо (од 46. Николић), Вукеља, Стајић. Тренер: Зоран Марић.

ШИРОКИ БРИЈЕГ: Баћак, Диого, Баришић, Топић, Ренато, Кожул, Иванковић, Вајцер, Роскам, Вареа (од 82. Ћутук), Закарић (од 76. Хркач). Тренер: Иво Иштук.

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 19 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298318 .