Подијели

Пузигаћа: Тренирам и чекам шансу

Својевремено је Бојан Пузигаћа био један од најбољих играча Борца. Једно вријеме је као капитен предводио екипу на терену, а био је и један од најстандарднијих фудбалера код тренера Миломира Одовића, Владе Јагодића и Велимира Стојнића, међутим у посљедње вријеме није у првом плану код актуелног шефа струке Зорана Марића.

У утакмицама против Лозане Пузигаћа на терену није провео ни минут. У Швајцарској је сједио на трибинама, а у реваншу је сједио на клупи али није добио шансу да уђе на терен.

Шта се дешава и да ли је у питању нека повреда?

- Није ријеч о повреди, на сву срећу. Ја тренирам и чекам своју шансу. Моје је да радим, а на тренеру Марићу је да одлучи хоћу ли играти или нећу. Сад нисам у првом плану и ја поштујем ту одлуку шефа. Он је тај који одређује састав. Не губим вјеру у себе и сигуран сам да ће да дође и мојих пет минута које ћу да искористим. Нисам заборавио да играм фудбал и мотива имам довољно – каже на почетку разговора Пузигаћа, који је по многим показатељима на тестовима стручног штаба један од најспремнијих фудбалера у овом тренутку.

Овог љета су људи из Жељезничара, Сарајева и Зрињског жељели да Вас виде у својим редовима. Шта је пресудно утицало на одлуку да останете у Борцу?

- Ја сам човјек који Борац воли највише на свијету. У црвено-плавом дресу сам стекао афирмацију. Кад су те понуде биле актуелне, обавио сам разговор са координатором за спортска питања Дарком Љубојевићем, који ми је рекао да останем у Борцу јер сам потребан клубу. За мене је то било довољно и свака прича о евентуалном одласку била је сувишна.

Хоћете ли бити у саставу у суботу против Широког на првенственој премијери?

- То не знам, већ сам раније рекао да је тренер тај који доноси одлуку. Ја ћу испоштовати сваку његову одлуку, ма каква она била јер сам професионалац. Када је ријеч о првенственом мечу са Широким, сматрам да морамо све да урадимо како бисмо побиједли великог ривала. Они су показали да имају велике амбиције у новој сезони и вјерујем да ће ово бити права прилика да се на неки начин пред нашим навијачима искупимо за елиминацију од Лозане на међународној сцени.

Како сте доживјели елиминацију већ на првом кораку у Европи?

- Тешко, вјерујте ми. Чини ми се да теже било нама на клупи него самим играчима на терену. Из овог меча морамо да извучемо поуке и да се окренемо Премијер лиги БиХ. Ми једноставно морамо да будемо у врху табеле. Борац мора да поново избори пласман у Европу, а наравно да желимо да освојимо и неки трофеј. Сезона ће бити дуга и тешка, пуна изазова, али вјерујем да ће бити успјешна за нас.

Ко ће Борцу бити највећи противник у борби за врх табеле?

- Као и увијек: Жељезничар, Сарајево, Зрињски и Широки Бријег. Мислим да ће екипа са "Пецаре" да буде највећи противник – закључио је Бојан Пузигаћа.

(Блиц РС)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 21 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20271070 .