Подијели

Тривуновић: Можемо да елиминишемо Лозану

- Оптимиста сам када је у питању реванш сусрет с Лозаном. Вјерујем да уз одличну атмосферу и пун стадион можемо да елиминишемо Швајцарце. Биће тешко, али посједујемо квалитет да прођемо у треће коло квалификација за Европску лигу.

Ово је истакао "новопечени" капитен бањалучког премијерлигаша Вуле Тривуновић који посједује велико европско искуство и сигурно може да "скенира" на прави начин ситуацију пред реванш у четвртак на Градском стадиону.

 

- Треба стати на лопту, добро сагледати ствари и пружити максимум на терену. Лозана је у нашој јавности приказана као полуаматерски клуб, што у ствари није. Ми смо такав народ да све гледамо искривљено, односно потцјењивачки. Без обзира на то што је Лозана друголигаш, не смијемо ситуацију гледати нереално - с дозом опреза прича Тривуновић пред дуел који је на програму 22. јула у Бањалуци (20.45 часова).

Борац је најављивао гол у Швајцарској. То се није десило. Је ли то сада проблем?

- Да нам је неко прије утакмице у Швајцарској понудио резултат 1:0, сигурно бисмо га прихватили објеручке. Сада помало остаје жал, али Лозана се показала као изузетно квалитетан и јак ривал.

На чему онда заснивате оптимизам?

- Прије свега, не долазимо из лиге из које можемо да пријетимо било коме, врло добро знамо у који ранг спада Премијер лига БиХ. Ипак, у граду је велика еуфорија и интересовање за меч у четвртак. Домаћи терен је наш адут, али биће тешко. Можемо да постигнемо гол и он би нам дао крила до краја да јуримо и други. Међутим, у исто вријеме морамо да сачувамо и своју мрежу.

Командујете одбраном, можете ли обећати да Aсмир Aвдукић неће капитулирати?

- То је моја жеља и жеља свих фудбалера Борца. На терену ћемо инсистирати на томе. Шанса постоји, морамо је искористити, али понављам да Лозану морамо озбиљно да схватимо.

Стечен је утисак да су недостатак европског искуства и неуиграност били главни проблеми на стадиону "Olympique de la Pontaise"?

- Много је нових играча стигло у наше редове овог љета. Потребно је вријеме да се уиграмо, да се склопи мозаик. Европског искуства немамо јер смо послије 18 година паузе поново на међународној сцени, али на томе морамо да радимо. Борац у свакој сезони треба да тежи изласку на европску фудбалску сцену. Континуитетом учешћа стиче се имиџ и граде позиције у Европи. Морамо да мислимо на будућност. Једном ћемо освојити куп, једном титулу, бићемо други, трећи... али све су то позиције које воде у такмичења под окриљем UEFA. Када одиграмо 20 или 30 утакмица у Европи, наш клуб ће имати много већи рејтинг, самим тим и играчи који буду носили дрес Борца.

Ипак, ви сте ушли у клупску историју као генерација. Шта за вас значе ове утакмице?

- Доносе нам личну сатисфакцију и свјесни смо чињенице шта значи да Бањалука послије више од 20 година опет буде домаћин једног европског фудбалског спектакла. Поносни смо на то, али сада тек правимо темељ, надам се, за успјешну будућност и константне наступе Борца на међународној сцени.

Због проблема у ФС БиХ постоји могућност суспензије савеза. Шта мислите о томе?

- Не бавим се политиком савеза и UEFA. Играм фудбал и то не бих коментарисао. Биће оно што ће да буде.

Aко избаците Лозану, по свему судећи играћете против данског Рандерса, који такође није несавладив?

- Не бих о Данцима. О томе је рано причати. О њима ћемо размишљати ако елиминишемо Швајцарце и уколико нам UEFA дозволи да играмо. Сада смо све мисли усмјерили ка Лозани.

Значи, ипак једним оком гледате према Скандинавији?

- Наш циљ је да се задржимо што дуже у Европи. Да ли смо кадри за то, показаће реванш меч против Лозане на нашем стадиону. Дишемо као један, знамо свој пут. Увијек нас је красила снага колектива, што и јесте добар рецепт за успјех у фудбалу. Трезвеном главом, реалним погледом и максималним залагањем на терену можемо доћи до жељеног циља - проласка у треће коло квалификација за Европску лигу.

Шта је за вас, у ствари, Борац?

- Моја друга кућа. Клуб у којем сам поникао, научио прве фудбалске кораке. Гдје год да будем, стално сам у мислима с Борцем и Бањалуком, која израста у прави европски град. Драго ми је због тога.

(Глас Српске)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 114 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20270584 .