Подијели

Борац сезону завршио на трећем мјесту

Фудбалери бањалучког Борца сезону у Премијер лиги Босне и Херцеговине завршили су на трећем мјесту. Изабраници тренера Зорана Марића поражени су данас у Сарајеву од истоимене екипе резултатом 3:0 (0:0), што је искористила екипа Широког Бријега, која је данашњом побједом над Зрињским дошао до друге позиције са два бода више од клуба из Платонове улице.

Прије почетка утакмице капитен тима са Кошева Мухамед Алаим уручио је букет цвијећа капитену Борца Оливеру Јандрићу као честитку за освојен Куп БиХ. Што се тиче самог меча на "Кошеву", прву прилику на мечу имале су Сарајлије. У 10. минуту након грешке Кнежевића Авдић шутира из тешке позиције, али лопта одлази поред стативе Борчевог гола. Десет минута касније Ханџић упошљава Авдића који шутира са неких двадесетак метара, али млади чувар мреже Бањалучана брани његов ударац.

У другом полувремену тим са Кошева је кренуо одлучније према Борчевом голу и то им се исплатило већ у 50. минуту. Ханџић је започео акцију Сарајева на лијевој страни, центрирао у казнени простор Борца, лопта је дошла до Авдића чији шут блокира један од одбрамбених фудбалера нашег тима, а одбијена лопта долази до Јаховића који погађа за вођство свог тима.

У 62. минуту Сарајево је увећало своју предност. Наиме, Ханџић је примио лопту на 25 метара од гола Борца, одмах шутирао и погодио горњи десни угао Кнежевићевог гола. Само пет минута касније постављен је коначан резултат. Чомор је путио дугу лопту са центра терена на десну страну, она је дошла до Јаховића који искоса шутира под пречку и погађа за коначних 3:0.

Осим ове утакмице, данас је одиграно и преосталих седам утакмица посљедњег кола Премијер лиге. Нови првак БиХ је сарајевски Жељезничар са 6 бодова више од другопласираног Широког Бријега и 10 бодова више од бањалучког Борца, који сезону завршава на трећем мјесту. Четврти је Зрињски 51 освојеним бодом и управо ова четири тима ће наступити у европским такмичењима у наредној сезони. Премијер лигу напуштају Лакташи и Модрича Максима, а нови чланови лиге од наредне сезоне су зворничка Дрина и Будућност из Бановића.

САРАЈЕВО – БОРАЦ 3:0 (0:0)

стријелци: 1:0 Јаховић (50.), 2:0 Ханџић (62.), 3:0 Јаховић (66.)
стадион: "Кошево"
гледалаца: без присуства публике
судија: Данијел Пајић (Бијељина)
помоћници: Хрвоје Турудић (Читлук) и Златан Бечировић (Сребреник)
четврти судија: Семир Каплан (Столац)
контролор суђења: Мухамед Бегагић (Зеница)
делегат: Веселин Накић (Завидовићи)
жути картони: Чомор, Шеховић (Сарајево), Јандрић (Борац)
црвени картон: Чизмић (Сарајево)

БОРАЦ: Кнежевић, Дамјановић, Тривуновић, Ћорић, Жарић, Вукобратовић, Пузигаћа, Петровић, Стевановић, Јандрић, Станић.
Тренер: Зоран Марић.

САРАЈЕВО: Алаим, Ризвановић, Белошевић, Шкоро, Торлак, Чомор, Шеховић, Чампара, Ханџић, Јаховић, Авдић.
Тренер: Мирза Варешановић.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 9 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298506 .