Подијели

Борац поражен у Врапчићима

Фудбалери Борца поражени су данас у Мостару од екипе Вележа резултатом 2:0, те тако своје шансе за освајање титуле првака Босне и Херцеговине свели на минимум пошто је једини конкурент бањалучком премијерлигашу за прво мјесто, сарајевски Жељезничар, данас ремизирао на "Кошеву" са вјечитим ривалом, Сарајевом (0:0), те тако два кола прије краја повећао своју предност у односу на наш тим на четири бода.

Након изједначене игре у првих десет минута, фудбалери Вележа су први дошли у прилику за постизање поготка, када је Џафић упослио Ћемаловића, који се није најбоље снашао пред голом, па је резултат остао непромијењен. Узвратио је Борац преко Сакана, међутим веће опасности по Хаџиђулбићев гол није било. Само минут касније према голу Борца шутирао је Арнел Шкаљић, али лопта одлази преко гола.

У 18. минуту Вележ је дошао до вођства. Џафић је прошао по десној страни, а његов покушај да центира пред гол Борца изблокирао је Ступар, те је лопта завршила у корнеру. Ударац из угла извео је Демић, а највиши у петерцу нашег тима био је Салиховић за вођство домаћих од 1:0.

Послије гола Вележа, играло се углавном на средини терена, све до 39. минута, када је Борац био у одличној прилици за изједначење резултата. Наиме, Јандрић је центрирао пред гол "рођених", до лопте је у шеснаестерцу дошао Стевановић, одлично шутирао, али је Хаџиђулбић одбранио шут младог Борчевог везисте, па је тако најбоља прилика за госте у првом дијелу отишла у неповрат. До полувремена је свој шут опробао и асистент код Вележовог првог поготка, Демић, али је лопта отишла поред гола.

Само седам минута било је потребно домаћој екипи да увећа своју предност. У 52. минуту Османагић је примио лопту на центру, прослиједио је на лијеву страну до најбољег стријелца Вележа у овој сезони, Алдина Џафића, који шутира искоса и погађа за убједљиво вођство своје екипе. Све што су изабраници Зорана Марића успјели да ураде до краја утакмице јесте да створе двије полуприлике, а у оба случаја Бањалучани су запријетили преко капитена, Оливера Јандрића. Прво је искусни фудбалер нашег тима покушао у 65. минуту, када је лопта отишла поред гола, а потом и шест минута касније, али промјене резултата није било, тако да је Вележ, иако ослабљен неиграњем петорице стандардних првотимаца и са чак пет јуниора, успио да прекине неславан низ од пет мечева без побједе.

Прилику да поправе утисак из Мостара фудбалери Борца имаће у сриједу, у реванш мечу финала Купа Босне и Херцеговине, против сарајевског Жељезничара. Меч се игра на стадиону "Грбавица" са почетком у 20.15 часова. Како сада ствари стоје, Бањалучанима ће то бити посљедња прилика да ову сезону заврше са бар једним освојеним трофејом јер тешко је вјеровати да ће Жељезничар пропустити велику прилику да у наредном колу на свом терену против Лакташа осигура шампионску титулу.

Што се тиче Борчевих мечева до краја Премијер лиге, пред нашим тимом су још двије утакмице. Клуб из Платонове улице ће прво у недјељу дочекати Олимпик, а потом у посљедњем колу, 26. маја, путује у Сарајево на мегдан истоименом прoтивнику.

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 17 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298482 .