Подијели

Модрича лако савладана

Фудбалери бањалучког Борца лако су дошли до нових првенствених бодова савладаши у 27. колу екипу Модриче резултатом 4:0 (2:0). Питање побједника било је ријешено већ након првог полувремена, у којем је Борац дошао до предности од два гола, те тако себи омогућио миран наставак утакмице.

Већ на старту утакмице Борац је наметнуо свој ритам игре, а резултат таквог приступа утакмици су и двије прилике које нису успјели да реализују Кајкут и Вукеља. Недуго затим, Модрича је запријетила преко Бојана Пупчевића, али није било веће опасности по гол нашег тима.

У 27. минуту "црвено-плави" су били у великој прилици за постизање поготка, али је Вукеља погодио стативу. Међутим, оно што није успио Борчев нападач, успио је Мирослав Стевановић три мунута касније, када је изашао сам пред голмана гостију Трипића и погодио за 1:0. До краја првог полувремена домаћи су и увећали своју предност и то преко Кајкута, који је прецизним ударцем са десне стране матирао чувара мреже Модричана.

И у другом полувремену Борац је био знатно бољи ривал, а већ након 9 минута другог дијела игре резултат је био 3:0. Стријелац трећег гола за Борац био је Јандрић након центаршута Ступара, да би коначан резултат поставио Александар Петровић у 90. минуту утакмице.

- Побједа против Модриче је очекивана и заслужена. Добро смо отворили утакмицу и створили неколико шанси те, успјели на вријеме постићи два гола у првом полувремену и то нам је све олакшало посао у наставку, када смо и потврдили ту побједу. Модричу смо већ архивирали и сада се окрећемо према Мостару и Вележу. То ће за нас бити кључна утакмица у борби за титулу. Надам се побједи у Мостару и већем мотиву - рекао је послије утакмице, на конференцији за новинаре, помоћни тренер Борца Стојан Малбашић.

Након 27 одиграних кола, изабраници Зорана Марића и даље заузимају друго мјесто на табели са 53 освојена бода, док првопласирани Жељезничар има 56. У наредном колу, које је на програму сљедеће суботе, Борац гостује у Мостару екипи Вележа, док једини конкурент Бањалучанима за титулу, сарајевски Жељезничар, игра дерби на "Кошеву" са вјечитим ривалом, екипом Сарајева.

БОРАЦ - МОДРИЧА 4:0 (2:0)

стријелци: 1:0 Стевановић (30.), 2:0 Кајкут (42.), 3:0 Јандрић (54.), 4:0 Петровић (90.)
стадион: Градски у Бањалуци.
гледалаца: 4000
судија: Мирко Буљан (Мостар)
помоћници: Далибор Маврак (Мостар) и Дамир Кнежевић (Ливно)
четврти судија: Горан Параџик (Љубушки)
контролор суђења: Вјекослав Шимуновић (Груде)
делегат: Харис Идризовић (Коњиц)
жути картони: Сакан, Стојнић (Борац), Галешић (Модрича)

БОРАЦ: Сушац, Ступар (од 80. Стојнић), Дамјановић, Тривуновић, Пузигаћа, Сакан, Станчески (од 72. Петровић), Стевановић, Јандрић, Кајкут, Вукеља (од 58. Бојић). Тренер: Зоран Марић.

МОДРИЧА: Трипић, Којић (од 46. Симић), Ђаковић, Галешић, Јоловић, Кутлачић (од 46. Радић), Пупчевић (од 70. Вујанић), Томић, Токић, Бајрамовић, Савкић. Тренер: Никола Никић.

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 14 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298078 .