Подијели

Минимално и против Травника

Бањалучки Борац је тешком муком голом Кајкута са бијеле тачке у 94. минуту меча савладао екипу Травника (1:0) те тако остао на челу премијерлигашке табеле. Из првог полувремена, које је обиљежила лоша игра и једног и другог тима, вриједи издвојити само двије прилике, и то обје за домаћи тим. Прво је Кајкут извео слободан ударац, али је голман Травника Нурковић лако зауставио његов шут, да би потом, три минута прије краја првог полувремена, Вукеља, након центаршута Јандрића, са пет метара главом шутирао поред гола.

Друго полувријеме доноси сасвим другу слику на терену. Фудбалери Борца много одлучније крећу ка голу Травничана, у жељи да што прије постигну погодак и потом мирно приведу меч крају. Чинило се да ће тако и бити када је фудбалер гостију Сарајчић у 65. минуту добио црвени картон. Од тог тренутка изабраници Зорана Марића створили су неколико стопостотних прилика за постизање гола, али лопта није хтјела у мрежу, све до 94. минута, када, након прекршаја Терзића над Стевановићем у шеснаестерцу гостију, главни судија Радослав Вукасовић показује на бијелу тачку. Сигуран реализатор најстроже казне био је Кајкут за велико славље 8000 гледалаца.

Вриједи напоменути да је шеф стручног штаба гостију Неџад Селимовић послије утакмице демонстративно напустио прес-конференцију, што је тренер Бањалучана окарактерисао као "омаловажавање вриједне побједе Борца".

- И против нас свирају пенал, али нисам никада ништа урадио овако. Никада не бих напустио прес-конференцију. Побиједили смо их апсолутно заслужено. Доминирали смо свих 90 минута утакмице. Извели смо чак 16 корнера, а поред тога, према голу гостију упутили смо чак 31 шут, а они према нашем само 1. Када се браните цијели сусрет морате да очекујете пет-шест спорних ситуација у свом шеснаестерцу - казао је Марић.

Марић се осврнуо и на наставак првенства, гдје ће Борац у посљедњих пет кола водити велику битку са сарајевским Жељезничаром у борби за шампионску титулу. Тренутно оба тима на врху табеле имају по 50 бодова, а у случају истог броја бодова на крају првенства Бањалучани би били прваци због бољег међусобног скора, односно голова датих у гостујућем поразу (2:0, 4:2).

- Остало је још пет кола и све је могуће. Наравно, надамо се освајању титуле шампиона. И ми и Жељезничар имамо тежак распоред. Видјећемо ко ће се боље снаћи и ко ће бити најбољи када је најпотребније. И у два меча финалa Купа БиХ надамо се слављу - истакао је Марић након вечерашње побједе над Травником.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 32 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298245 .