Подијели

''Црвено-плави'' поражени у дербију сезоне

Након побједе против Славије у прошлом колу и пласмана у финале Купа Босне и Херцеговине, те изласка на европску сцену, фудбалери бањалучког Борца уписали су седми пораз у шампионату. Боља од изабраника Зорана Марића, пред 12 000 гледалаца, била је екипа сарајевског Жељезничара резултатом 4:2 (2:1).

Домаћини су боље отворили меч и већ у другом минуту створили прву прилику, када је Вишћа шутирао, али лопта погађа стативу. Минут након тога покушао је Бешлија, али је био непрецизан. У 15. минуту прва прилика за Борац – Стевановић је опробао свој шут, али лопта одлази преко гола.

Први погодак на синоћњем мечу постигнут је у 25. минуту. Наиме, Бекрић је центрирао из корнера, а највиши у шеснаестерцу Бањалучана био је Мешић који погађа за 1:0. Петнаест минута касније Сарајлије су удвостручиле предност, и то поново из прекида. Бучан је упутио центаршут са десне стране, а овај пут а најприсебнији пред голом Милоша Милиновића био је асистент код првог поготка Бекрић који након шута главом погађа Борчеву мрежу.

Ипак, на одмор се није отишло при убједљивом вођству домаћих. Минут прије краја првог полувремена Стевановић је центрирао, а Мешић неспретно интервенише и главом шаље лопту иза леђа свог голмана Шехића, те тако доноси наду нашим фудбалерима да у другом дијелу игре ипак могу да дођу до повољног исхода. Ипак, већ у 51. минуту Жељезничар је поново дошао до два гола предности – Радовановић је центрирао у петерац Борца, а Поповић постиже свој први гол на утакмици.

9 минута прије краја играчи у плавим дресовима стигли су и до свог четвртог поготка, када је након корнера Бекрића поново погодио Поповић. Међутим, до краја утакмице "црвено-плави" су ипак успјели да још једном затресу мређу Шехића. У 90. минуту главни судија утакмице Семир Каплан досудио је слободан ударац за наш тим са 25 метара, који је одлично извео Саша Кајкут и погодио за коначних 4:2.

Управо овај погодак нападача Борца могао би да буде и кључан у борби за титулу шампиона БиХ јер, урпкос поразу од Жељезничара који сада има три бода предности више од Борца, изабраници Зорана Марића имају бољи међусобни скор од тима са "Грбавице" захваљујући Кајкутовом поготку. Тако би, у случају да Жељезничар и Борац на крају сезоне буду имали исти број бодова, о шампиону БиХ одлучио међусобни скор, а он је на страни бањалучког премијерлигаша.

Наредна два меча у Премијер лиги БиХ бањалучки Борац играће на свом стадиону. Први је на програму већ у сриједу, када ће клуб из Платонове улице дочекати приједорски Рудар, а само три дана касније у Бањалуци ће гостовати и екипа Травника.

ЖЕЉЕЗНИЧАР - БОРАЦ 4:2

стријелци: 1:0 Мешић (24.) 2:0 Бекрић (40.), 2:1 Мешић (44. аутогол), 3:1 Поповић (51.), 4:1 Поповић (81.), 4:2 Кајкут (90.)
стадион: "Грбавица"
гледалаца: 12 000
судија: Семир Каплан (Столац)
помоћници: Сретен Удовчић (Приједор) и Зикрија Пашалић (Зеница)

жути картони: Сврака, Поповић (Жељезничар), Дамјановић, Ћорић, Бојић (Борац)

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Шехић, Богичевић, Поповић (од 89. Спахић), Мешић, Радовановић, Бучан, Вишћа (од 79. Станић), Ћулум (од 85. Бајић), М. Бешлија, Сврака, Бекрић.

БОРАЦ: Милиновић, Ступар, Петрић, Ћорић, Дамјановић, Тривуновић (од 53. Вукобратовић), Сакан, Петровић (од 46. Бојић), Стевановић, Јандрић (од 75. Станић), Кајкут.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 19 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298083 .