Подијели

Марић: Борац смета појединцима

- Као човјек који је дошао са стране имам утисак да некоме смета да Борац оствари пласман у Европи и не разумијем такав став и приступ према клубу. Мислим да би Борац требало да буде, прије свега, представник овог града и треба да буде интерес свих људи у Бањалуци, и шире. Плашим се да није тако.

Ово је истакао шеф стручног штаба Фудбалског клуба Борац Зоран Марић. Он је покушао да појасни ситуацију у клубу послије убједљивог пораза у Мостару од Зрињског (3:0).

- Нажалост, уназад седам дана бавимо се одређеном проблематиком и мање битним стварима. Што се мене тиче осјећам се јаким и снажним, имам подршку од управе клуба да такве врсте информација неће утицати на мене. Нећу ни дозволити да у било којем моменту будем испровоциран јер ће тако и играчи бити у стању да испуне захтјеве које поставимо пред њих - казао је Марић.

О којим стварима и проблематици причате? Појасните мало ситуацију.

- Видим по медијима да се извлаче негативне ствари, тражи начин да се оспори нешто што вриједи. Борац је овог момента други на табели са реалним опцијама. Ми можемо да причамо о симпатијама да ли нам се ово свиђа или не, али у професионалном фудбалу једино је битан учинак. Он се мјери, а Борац је други на табели и игра полуфинале Купа. Многи настоје да оспоре учинак Борца до сада.

Имате ли сазнања ко би могао то да буде? Коме смета Борац?

- Професионално сам оријентисан према управи и према играчима. Обавезу осјећам једино према њима, а као професионалац настојаћу да испуним амбиције које се од мене очекују, а то је да Борац избори пласман у Европу. Нећу се бавити истраживањима ко то и зашто ради. Моје је да само скренем пажњу на то да се ради о нечему што није интерес Борца, а ни Бањалуке, односно људи који живе у њој. Дубоко сам убеђен и вјерујем да се ради о једној малој групи људи који пре свега траже свој лични интерес.

Утакмице против Славије су изузетно важне за развој даље ситуације. За финиш сезоне, ваш коментар?

- Налазимо се у специфичном и деликатном моменту у коме је могуће, али не мора да буде дефинитивно, да рјешимо позитивно велики део амбиција. Паралелно водимо битке у првенству и Купу и желимо што прије да дођемо на праг Европе. Имамо снаге и знања да из двије утакмице са Славијом изађемо као побједници.

Која је важнија, првенствена или Куп утакмица?

- Не можемо то да гледамо на тај начин. Обје су подједнако важне, мада пласман у финале Купа нам омогућава, на неки начин, сигуран излазак у Европу. По том критеријуму намеће се и одговор, али умногоме ћемо зависити и од прве утакмице у суботу. Са три бода направићемо нови корак ка остварењу европских амбиција.

Колико познајете Славију?

- Онолико колико смо играли. Припремићемо се квалитетно за двомеч, погледаћемо евентуалне промјене у односу на прву утакмицу и на основу тога спремити се за двобој са Сарајлијама.

Заједно са Жељезничаром сте се издвојили на врху табеле и бодовно побјегли. Коментар?

- Имамо одређену бодовну предност која није таква да бисмо могли да кажемо да смо већ претплаћени на неко од прва три мјеста на табели. Још много бодова је у игри. Ко год буде везао двије победе он смањује ту разлику и укључује се у трку за међународну сцену. Можда за трофеј Жељезничар јесте главни ривал Борцу, али за улазак у Европу сигурно није. Има ту још кандидата.

Појавио се проблем неефикасности што се видјело и у пријатељском сусрету против Крупе. Како га превазићи?

- Имамо проблема са ефикасношћу, то није спорно. Лако стварамо шансе, али је учинак слаб и то је нешто на чему морамо да радимо и надограђујемо током следећих утакмица Зато смо јаки смо у прекидима.

Да ли концентрација у завршници акција слаба?

- То је проблем о којем не вриједи причати јер нема сада неког великог решења, тако да с тим морамо да живимо и да се с тим носимо до краја првенства. Очекујем да се Љубиши Вукељи и Мирославу Стевановићу који највише улазе у шансу, прикључи у нападу и Перица Станчески, па и неко из везног реда. Да ли ће то бити Драгомир Вукобратовић, Душко Сакан, видећемо од захтјева, као буду могли да их испуне. То је наша стварност и реалност овог момента. Зависимо од реализације два играча и прекида.

До када ће вас служити прекиди?

- Они су саставни део игре. На крају утакмице остаје само то да ли сте дали гол или нисте. Како сте га дали, у крајњој линији је мање битно.

Како су на играче утицале одређене ствари које се дешавају мимо терена?

- Aко смо сви добронамјерни и желимо Борац у Европи, интерес свих је да остваримо тај циљ. Играчи су до сада показали велики ниво професионализма како се од њих и очекује, жељу и вјеру у то што радимо и ка чему тежимо. Понављам да сви заједно треба да будемо на путу остварења зацртаних амбиција.

Борац је на старту прољећа већину голова постигао у посљедњим тренуцима?

- Ти голови нису наручени. Не чекамо зато што хоћемо, није наш избор, тако се десило. До сада се екипа, осим против Зрињског, до задњег минута борила да оствари резултат. И није посустајала у тој намери која је велики утрошак енергије. До сада смо награђени за то залагање које смо имали у намјери да дођемо до гола. Као тренер волио бих да рјешавамо утакмице много раније. Није то ствар избора него и могућности.

Имате ли кадровских проблема пред двомеч са Славијом?

- Милан Ступар не може да игра у првенству, а Драгомир Вукобратовић је имао проблема са скочним зглобом и видјећемо да ли је у могућности да наступи. Мирослав Стевановић се жалио на стомачне проблеме. Мислим да ће моћи да игра, видјећемо колики ће бити његов учинак.

(Глас Српске)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 7 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20271051 .