Подијели

Кордић - Борац 3:0

Фудбалери бањалучког Борца поражени су у мечу 21. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине од екипе мостарског Зрињског резултатом 3:0. Троструки стријелац за побједничку екипу био је Крешимир Кордић. У првих 15 минута Зрињски је наметнуо свој ритам игре и у том периоду створио три полуприлике. Већ у 2. минуту Задро је шутирао са 16 метара, али је лопта отишла поред гола.

Два минута касније, након центаршута, покушао је Драгичевић, али је са пет метара пребацио гол. У 13. минуту на средини терена погријешио је Граховац, лопту узео Кордић, шутирао, али лопта одлази високо преко Милиновићевог гола.

Од тог тренутка водила се равноправна борба, а прва права прилика поново је услиједила у 36. минуту. Наиме, послије центаршута са десне стране, сам у петерцу Борца остао је Кордић, али главом шутира преко гола. Недуго потом Драгичевић је са ивице шеснаестерца "маказицама" покушао да изненади Милиновића, али промјене резултата није било. До краја првог полувремена у доброј прилици је био и Журжинов, који након доброг продора шутира поред гола.

У 54. минуту изабраници Зорана Марића упутили су први шут ка голу Хаџића, али је Стевановић био непрецизан. Четири минута касније Задро је био у прилици да свој тим доведе у вођство, али резултат остаје непромијењен.

У 62. минуту Борац је био у великој прилици да дође до вођства. Наиме, млади Стевановић сјајно упошљава Вукељу који се нашао сам испред Хаџића, али Борчев нападач лопту шаље поред гола. Само пет минута касније услиједила је казна. Један од фудбалера домаћег тима након корнера кратко је лопту додао до Журжинова, који упућује центаршут, а Кордић бјежи одбрани и главом постиже свој први вечерашњи погодак.

Играо се 72. минут када су "црвено-плави" поново били у изгледној прилици. Оливер Јандрић је центрирао, пронашао Стевановића који главом враћа лопту до Вукеље, који силовито шутира, али лопта за мало одлази поред гола.

У 81. минуту "племићи" су удвостручили своју предност. Након центаршута са лијеве стране, Кордић је био највиши у скоку и поново главом матирао Милоша Милиновића. Убрзо послије тога, у игру је ушао Саша Кајкут и након првог контакта са лоптом, шутирао поред гола. У 85. минуту слободан ударац извео је Оливер Јандрић, али на семафору је и даље писало 2:0, све до 89. минута, када домаћи постављају коначан резултат. Стојановић је прошао по лијевој страни, упутио пас по земљи, а Кордић на пет метара захватио лопту и преварио Милиновића. Посљедња прилика на мечу забиљежена је у 93. минуту, када је Кајкут шутирао право у Аднана Хаџића.

Вечерашњим поразом Борац је изгубио прво мјесто на табели, које сада држи сарајевски Жељезничар. Истина, Бањалучани и Сарајлије имају исти број бодова, али Жељезничар се због боље гол-разлике налази испред клуба из Платонове улице.

Прилику да се врати на чело премијерлигашке табеле Борац има већ наредног викенда, када на свом терену дочекује екипу Славије из Српског Сарајева.


ЗРИЊСКИ – БОРАЦ 3:0

стријелци: Кордић (67.), Кордић (81.), Кордић (90.)
стадион: "Под Бијелим Бријегом"
гледалаца: 3000
судија: Данијел Пајић (Бијељина)
помоћници: Анто Сучић (Нови Травник) и Зоран Таборин (Зворник)
четврти судија: Љубиша Врховац (Лакташи)
контролор суђења: Александар Ристић (Модрича)
делегат: Крунислав Џијан (Бок)
жути картони: Журжинов, Стојановић, Жижовић (Зрињски), Граховац, Жарић (Борац)

ЗРИЊСКИ: Хаџић, Шуњић, Марковић (од 80. Сушић), Иванковић, Задро, Журжинов, Афедзи, Стојановић, Драгичевић, Жижовић, Кордић (од 90. Пехар).
Тренер: Драган Јовић.

БОРАЦ: Милиновић, Ступар, Тривуновић, Ћорић, Жарић, Јандрић, Стевановић, Граховац (од 82. Кајкут), Станчески, Петровић (од 50. Савић), Вукеља.
Тренер: Зоран Марић.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 20 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298413 .