Подијели

Вукеља: Циљ освајање Купа

Голгетер Борца Љубиша Вукеља каже да ће његова екипа, уз подршку најватренијих присталица, "лешинара", елиминисати тим Славије и пласирати се у финале Купа Босне и Херцеговине. Вукеља истиче да неријешен резултат у првој утакмици у источном Сарајеву не значи да ће реванш бити лак.

- За само седам дана два пута ћемо играти са Славијом. То је изузетно добра екипа и тешко ће бити побиједити их у оба сусрета. Надамо се најбољем, поготово што играмо пред нашим феноменалним навијачима. Наш циљ је пласман у финале и освајање Купа БиХ – каже Вукеља.

Како коментаришете први меч у којем сте губили 2:0?

- Славија је била много боља током цијеле утакмице, посебно у првом полувремену. Мислим да је ово један од наших најлошијих мечева од почетка сезоне. Не знам шта се десило, очајно смо отворили утакмицу, издржали први дио и одмах, на отварању другог, примили погодак.

Да ли су постојали пенали за Славију?

- По мени, оба пенала су постојала и ту нема ништа спорно. А за оно што се десило у посљедњим минутима постоји само један одговор - то је фудбал.

Голове сте дали из прекида. Да ли је то нешто што посебно увјежбавате на тренинзима?

- Те прекиде радимо једном у току недјеље. Није то било ништа смишљено, иако смо се ми у шеснаестерцу намјестило онако како треба. Центаршутеви су били одлични, имали смо и среће да лопта заврши гдје треба и на крају смо дошли до 2:2.

Да ли си задовољан бројем постигнутих голова?

- Добро ме је кренуло и дај Боже да се тако настави.

Зашто чешће не изводиш пенале?

- Нисмо о томе ни причали. Уосталом, ту су Кајкут и Жарић који су, колико знам, задужени за то. Уосталом, за Борац се пенали веома ријетко свирају.

Може ли Борац да задржи ово прво мјесто на табели или бар једну од прве три позиције које воде у Европу?

- Свакако! Наш циљ је једно од та три мјеста. Надам се, мада не желимо да стављамо терет ни на себе, ни на клуб, да можемо да освојимо титулу шампиона. Желимо само да суђење буде на нивоу, поготово на гостовањима и онда може свашта да се очекује, као у Источном Сарајеву, гдје је било веома коректно суђење и поред два пенала која су досуђена против нас. Нисмо били оштећени ни у једном сегменту.

Потписао си уговор на 18 мјесеци, уз могућност одласка на љето. Да ли остајеш у Борцу?

- То све зависи од клуба. Ако треба, остаћу цијели уговор у Борцу, ништа ту није спорно. Уколико озборимо Европу, у шта, понављам, нико не сумња, остао бих бар још шест мјесеци. О одласку сада не размишљам. Нисам овдје дошао да бих се одмах продао, већ да помогнем Борцу у борби за трофеје и надам се да ћемо у томе и успјети.

Кога прижељкујете у финалу, Жељезничар или Зрињски?

- Обје екипе су одличне и немам праву представу ко би нам био лакши ривал. И један и други тим имају одличне играче и добро играју. Свеједно је ко ће нам бити ривал јер је ријеч о атрактивним противницима. Ми желимо трофеј, али ипак најприје треба да прођемо Славију, па ћемо тек онда да размишљамо о осталом.

(Прес РС)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 9 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20271055 .