Подијели

Борцу бод на ''Пецари''

Прије пута у Широки Бријег на дерби 19. кола Премијер лиге БиХ у фудбалу Бањалу чани су прижељкивали бод. Послије 90 минута игре на "Пецари" играчи Борца су и дошли до њега. Одиграли су 0:0 с једним од главних претендената на највиши пласман и излазак у Европу итако освојили злата вриједан бод.

Већ у првом нападу Широкобријежани су погодили пречку. Међутим, послије тога одбрана Бањалучана је успјела да примири домаће нападаче. Ипак, капитен Далибор Шилић је 36. минуту из слободног ударца поново уздрмао оквир гола тако да је пречка поново била савезник Бањалучана.

Борац је углавном пријетио у првих 45 минута преко јединог истуреног фудбалера Љубише Вукеље. Међутим, то су биле само полуприлике. У наставку утакмице виђен је још лошији фудбал без великог броја шанси тако да дерби 19. кола Премијер лиге БиХ није оправдао очекивања. У четвртом минуту судијске надокнаде Саша Кајкут је покушао из слободног ударца, али је био непрецизан.

Послије меча шеф стручног штаба Борца Зоран Марић је био задовољан. Прије сусрета је најавио да ће његов тим играти на "нулу", то се и десило.

Улог је био велики, бодови у оваквим сударима имају изузетан значај тако да није било претеране љепоте. Ми смо остварили зацртани циљ постављен пред ову утакмицу. Оба ривала су имали шансе, али када се све сабере неријешено је направеднији исход. Овај бод са можда и најтежег гостовања у Премијер лиги много нам значи у борби за сам врх табеле – казао је Марић.

Стратег Бањалучана је задовољан оствареним и мисли је већ устремио ка сриједи и првом полуфиналном мечу Купа БиХ против Славије у Српском Сарајеву.

Пред нама је тежак период расплета, очекује нас паклен ритам сриједа-субота. Сада прије свега размишљамо о Славији. Оно што је добро из дуела против Широког Бријега настојаћемо да задржимо, лоше ствари покушаћемо да одстранимо - рекао је Марић.

Милан Ступар је заиграо на позицији десног бека против Широкобријежана. Одрадио је лавовски посао у судару са јесењим шампионом који је тренутно пао на трећу позицију.

Резултат који смо постигли на "Пецари" је за нас позитиван и можемо да будемо задовољни. Имали смо одређене прилике, нажалост нисмо их искористили. Претили смо из контранапада свесно препуштајући домаћину иницијативу. Одиграли смо дисциплиновано и одговорно и то је донијело резултат - рекао је Ступар.

ШИРОКИ БРИЈЕГ – БОРАЦ 0:0

стадион: "Пецара", гледалаца: 1500, судија: Муамер Бурековић (Зеница), жути картони: Вагнер, Хрговић, Топић (Широки Бријег), Вукеља, Ступар (Борац)

ШИРОКИ БРИЈЕГ: Бандовић, Баришић, Диого, Ћутук, Вагнер, Топић, Хрговић (од 79. Главина), Шилић, Иванковић, Мишић (од 59. Кароглан), Вареа. Тренер: Тони Карачић.

БОРАЦ: Милиновић, Ступар, Жарић, Тривуновић, Ћорић, Вукобратовић (од 78. Сакан), Граховац, Станчески (од 70. Станић), Јандрић (од 46. Кајкут), Стевановић, Вукеља. Тренер: Зоран Марић.

(Глас Српске)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 24 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298279 .