Подијели

Марић: Брину ме одласци квалитетних играча

Зоран Марић, тренер ФК Борац, каже да клуб није смио да дозволи да у зимском прелазном року оду чак тројица фудбалера који су били носиоци игре. Марић је, и поред одласка најбољих играча, себи за циљ поставио освајање шампионске титуле у Премијер лиги БиХ. Марић је тренутно другопласирани тим првенства БиХ преузео прије нешто више од десет дана. Он истиче да из искуства зна колико је тешко пронаћи играче калибра оних који су напустили Борац.

- То је оно што ме забрињава. Међутим, има ту још добрих играча и нећемо никада заборавити да спортисти до циља стижу као група људи – рекао је Марић.

Слажете ли се са мишљењима да Борац има можда и најтежи распоред у наставку шампионата?

- Није спорно да је распоред важан и да гостујемо главним ривалима у борби за титулу. Ипак, мислим да је поента да направимо добар и јак тим и колектив играча који су у стању да се носе са постављеним циљевима, да вјерују у своје могућности и да то на терену моги и да изнесу.

Хоће ли Градски стадион и даље бити "неосвојива тврђава"?

- Оно што је важно јесте да домаћи терен мора да да буде неприкосновен, тежак за противника и ко год буде хтио да побиједи на Градском стадиону, мораће добро да се озноји и заслужи ту побједу. На нашем стадиону, пред нашим навијачима и у амбијенту који имамо, морамо да будемо јаки и неприкосновени.

Да ли сте задовољни појачањима?

- Јесам! Жао ми је што је клуб напустио Стојан Врањеш. Он је изузетно квалитетан играч, који је морао да оде на други начин и под сасвим другим условима. Ипак, то је нека друга тема и то припада организацији, идејама, стратегији и политици клуба. Борац мора да вриједнује своје најбоље играче и да када одлазе, оду на велика врата.

Да ли планирате да ангажујете и нове фудбалере?

- Имам неколико захтјева, али видјећемо да ли ћемо успјети да их испунимо. Мени су потребни играчи који могу да поднесу висок ниво који ова екипа има. Њих је у овом моменту на тржишту веома мало. Понављам, морамо да радимо и направимо групу од 22 играча.

Шта ћете захтијевати од фудбалера Борца?

- Својим играчима говорим да морају да трче и да буду уморни послије утакмице. То је минималан захтјев и то је оно што се подразумијева. Ја сам професионалац, имам обавезу да радим и да тренирам и тако се и понашам. Даћемо све од себе да испунимо циљ и тако ћемо се сви понашати. То ћу тражити од себе, од својих сарадника, али и од играча.

С обзиром на то да долазите из Новог сада, очекујете ли да вас навјачи Борца лијепо приме, тим прије јер су они и навијачи Војводине побратимљени?

- Знам за то. И ја сам увијек имао добар однос са навијачима Војводине и увијек сам настојао да будем коректан у нашој сарадњи. И у Бањалуци очекујем подршку јер мислим да свакога ко дође у нову средину треба подржати док не покаже супротно.

Да ли знате како навијају навијачи Борца?

- Видио сам како "Лешинари" навијају и мислим да су они важан и позитиван фактор у настојању Борца да оствари постављене циљеве. Амбијент и енергијa коју навијачи стварају на терену није занемарљив. Очекујем да се то настави и на прољеће и да, колико буду могли, помогну екипи да оствари тај циљ.

Сјећате ли се пораза Војводине од Борца (6:1), за коју сте и тада играли у Купу маршала Тита?

- То је било, чини ми се, у новембру 1987. године. Те године сам изашао из војске и наступао сам за Војводину. Борац је тада заслужено побиједио зато што смo ми, вјероватно, били уљуљкани побједом у првој утакмици (3:0), или не знам чиме другим. Без икакве дилеме заслужено смо изгубили. Имао сам у каријери тешких пораза, али бих свакако тај окарактерисао као најнепријатнији!

(Прес РС)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 88 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20271041 .