Подијели

Распуштене млађе категорије Борац Нектара Бањалука

Кошаркашки клуб Борац Нектар Бањалука више нема млађе категорије. Од екипе која је окупљала преко 250 малишана у свим категоријама, Бањалучани су дошли у ситуацију да раде са три или четири млада кошаркаша.

Прошле сезоне јуниорска екипа под вођством тренера Мирослава Гашпара окитила се титулом шампиона у Републици Српској. Дио те екипе је пребачен у први тим, док се друга половина расула по осталим клубовима или престала да се бави овим спортом. Тако су "пивари", који су годинама важили за један од најквалитетнијих тимова, дошли у ситуацију да уопште немају сопствену базу из које ће црпити играче за сениорски тим.

Прије само три сезоне, Бањалучани су имали све млађе категорије, успостављену сарадњу са свим школама кошарке у граду на Врбасу, а сад су дошли у ситуацију да је у погону само први тим. Кад се зна да је економска ситуација у свим клубовима изузетно лоша и да се они ове сезоне претежно ослањају на сопствени играчки кадар, онда је јасно да Борац Нектар Бањалука у наредним годинама очекује изузетно тешка борба.

- Управа клуба и директор Слободан Симовић нису успјели да обезбиједе ниједну салу за тренинге, тако да су млађе категорије клуба практично угашене. Прошле сезоне су се на сва уста хвалили успјесима јуниора, а онда је та селекција остала без икаквих услова за рад. Борац Нектар Бањалука је остао без младих играча и просто је невјероватно да то никог у Бањалуци не брине. Клуб је у тешкој дубиози, а сви ћуте. Изгледа да кошаркашки клуб никог не занима. Дугови се повећавају, немамо основну базу, а за то нико не одговара иако се зна ко је главни кривац. Несхватљиво ми је да Град Бањалука допушта да се и новац који даје тако троши, а да за то нико не полаже рачуне – истакао је бивши члан бањалучког клуба, који је желио да остане анониман.

Основни разлог распуштања млађих категорија је недостатак новца и дугови које клуб има према дворанама које је користио. Још од јула Бањалучани не тренирају. Млађе категорије су користиле сале Основне школе "Иво Андрић" и Економске школе, али су и ту врата затворена због неплаћања.

- Истина је да Кошаркашки клуб Борац Нектар Бањалука више не користи нашу салу. Сарадња са поменутим клубом није настављена због неизмирених дуговања из претходних година, а о њима ће коначну одлуку донијети школски одбор који ће се састати до краја године – рекао је директор Економске школе Предраг Дамјановић.

Питање је каква би ситуација била и са сениорским тимом да Град Бањалука не плаћа термине за тренинг.

(Блиц)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 24 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20259553 .