Подијели

Џакмић ''отео'' Борцу јесењу титулу

Фудбалери Борца јесењи дио сезоне у Премијер лиги БиХ завршили су, ипак, на другом мјесту, пошто су на свом терену поражени од Сарајева (0:1). Тренутак одлуке десио се у 61. минуту, када је Џакмић ударцем са 18 метара погодио горњи лијеви угао противничког гола. Бањалучани тако нису искористили убједљив пораз Широког Бријега у Мостару (4:1), директног ривала у борби за прво мјесто.

Меч су боље отворили гости, који су у два минута створили двије прилике за постизање гола. Прво је Хаџић у деветом минуту шутирао изнад пречке, а у наредној акцији Муминовић је искоса са десне стране упутио ударац, којег је голман домаћих успио да одбрани.

На другој страни, и Бањалучани у два минута успијевају да створе двије сјајне шансе. Играо се 21. минут када је Јандрић са 30 метара упутио силовит ударац, али је Алаим лопту скренуо у корнер. Минут касније Билбија је шутирао с десетак метара, а голман бордо тима био је поново на висини задатка.

У 23. минуту нова шанса за Сарајлије. Муминовић је проиграо Ал. Шкору, чији је покушај завршио поред саме лијеве стативе Старчевићевог гола. У 29. минуту забиљежили смо спорни тренутак на утакмици. У дуелу су били Билбија и Торлак, домаћи су тражили најстрожу казну, али њихово мишљење није дијелио главни арбитар Владимир Доминковић из Орашја. Најбољу прилику за долазак у вођство имали су фудбалери Борца, када је Јандрић у 42. минуту на додавање Максимовића уздрмао пречку гола већ савладаног Алаима.

У наставку утакмице, тачније у 46. минуту, Билбија је извео корнер с десне стране, а Петрић из непосредне близине није успио да погоди мрежу. Три минута касније Јандрић је шутирао са 25 метара, а Алаим је поново успјешнији. Играо се 61. минут када је Муминовић умало директно из корнера матирао Старчевића.

Могли су гости у 66. минуту постићи и други погодак, али је Петрић испред гол-линије и испред Муминовића извацио лопту у корнер. Послије тога се углавном играло пред гостујућим голом и право је чудо шта све није погодио Кајкут у 71. минуту, Максимовић у 87. и Врањеш у 89. минуту.

- Сарајево је једно од најквалитетнијих екипа. Ми смо одрадили све што је неопходно кад је у питању тактика и припрема екипе, али једноставно када у оваквим дерби утакмицама промашите велики број шанси, услиједи казна. Гости су показали да се с правом боре за највиши пласман у Премијер лиги, честитам им на побједи и могу да кажем да ће ова два ривала уз још четири екипе водити борбу за шампионску титулу - рекао је шеф стручног штаба Борца Велимир Стојнић.


БОРАЦ - САРАЈЕВО 0:1 (0:0)

стријелац: 0:1 Џакмић (61.)
стадион: Градски
гледалаца: 11000
судија: Владимир Доминковић (Орашје)
помоћници: Драго Чуле (Крушево) и Јасмин Смајић (Тузла)
делегат: Станко Вујковић (Приједор)
жути картони: Максумић, Јањош (Сарајево)

БОРАЦ: Старчевић, Ступар, Жарић, Петрић, Ћорић, Максимовић, Врањеш, Љубојевић, Јандрић (од 81. Гагула), Кајкут (од 82. Бабић), Билбија.
Тренер: Велимир Стојнић.

САРАЈЕВО: Алаим, Ризвановић, Белошевић, Дудо, Максумић (од 70. Јањош), Торлак, Ихтијаревић (од 54. Плиска), Џакмић (од 84. Ан. Шкоро), Ал. Шкоро, Муминовић, Хаџић.
Тренер: Мех
мед Јањош.

(Фокус)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 24 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298059 .