Подијели

Врањеш и Кајкут пресудили Вележу

Фудбалери Борца забиљежили су побједу у дербију 13. кола Премијер лиге БиХ пошто су на свом терену надиграли Вележ резултатом 2:0. Био је ово дуел екипа с најбољом одбраном (Борац) и најбољим нападом (Вележ), а цијели плијен припао је домаћем тиму.

Борац је у првом полувремену имао више од игре и лопту у својим ногама, док је Вележ своју прилику тражио из контра напада. У раној фази утакмице, Борац је запријетио у три наврата. У 11. минуту Кајкут је шутирао поред гола, а само минуту касније шут је опробао и Врањеш, али је погодио добро постављеног Хаџиђулбића. Трећа прилика је стигла у наредном нападу и опет је Врањеш био непрецизан.

У 22. минути Борац је опасно запријетио, када је Љубојевић вукао једну лопту, играчи Вележа су оклијевали са блоком, везиста Борца шутирао према голу гостију, али је Мостарце спасила пречка. Након 25 минута игре видјели смо и прву праву прилику Вележа, али сјајан покушај Османагића сјајно одбранио Старчевић. Након корнера је главом покушао Заимовић али је добро интервенисала одбрана Борца.

Како се ближила завршница првог дијела Борац је полако стезао обруч око гола Вележа. У 42. минуту је одличну акцију Борца завршио Кајкут који је шутирао, али је Хаџиђулбић зауставио и тај покушај. Када се очекивао крај првог полувремена Врањеш је повукао једну лопту, прошао је Заимовића и Османагића, нико од играча Вележа није ушао у блок, па је наизглед спора лопта завршила иза леђа Хаџиђулбића.

Наставак утакмице обиљежила је бакљада навијача Борца и велика прилика Вележа. Само што је ушао у игру Јовановић је након центрашута Шечића шутирао главом, али пречка спашава Старчевића. Три минуте касније Билбија постиже гол који је поништен због офсајда, иако је лоптом прије играча Борца играо један од играча Вележа.

У 64. минуту постављен је коначан резултат. Јандрић је извео слободан ударац, у петерцу Вележа Хаџиђулбић два пута интервенише,али не и трећи, а до лопте долази Саша Кајкут и погађа за 2:0. У посљедњих 20 минута и једна и друга екипа је имала по неколико шутева према голу, али се резултат није мијењао, тако да три бода сасвим заслужено остају у Бањалуци.

Борац је овом побједом, барем до сутра, поново преузео лидерску позицију са 28 освојених бодова. Главни ривал Борцу, Широки Бријег, свој меч 13. кола игра сутра, када на свом стадиону дочекује екипу Травника.

У Премијер лиги БиХ сада слиједи пауза због обавеза репрезентација у баражу за СП, а најелитније фудбалско такмичење у БиХ наставља се 21. и 22. новембра мечевима 14. кола. "Црвено-плави" тада гостују екипи Олимпика. Прије тога, Борац ће у сриједу, 11. новембра, одиграти и реванш-меч четвртфинала Купа БиХ против требињског Леотара. Утакмица се игра на Градском стадиону са почетком у 13:30 часова, а у првом мечу у Требињу било је 0:3 за Борац.


БОРАЦ - ВЕЛЕЖ 2:0 (1:0)

стријелци: 1:0 Врањеш (44.), 2:0 Кајкут (64.)
стадион: Градски
гледалаца: 6500
судија: Радислав Вукасовић (Требиње)
помоћници: Зикрет Куљаниновић (Бановићи) и Синиша Јањић (Бијељина)
четврти судија: Горан Параџик (Љубушки)
контролор суђења: Мустафа Табак (Сарајево)
делегат: Дубравко Мишковић (Ливно)

БОРАЦ: Старчевић, Маркић, Ћорић, Максимовић, Ступар, Јандрић (од 85. Перић), Жарић, Љубојевић (од 83. Станчески), Кајкут (од 90. Сакан), Билбија, Врањеш.
Тренер: Велимир Стојнић.

ВЕЛЕЖ: Хаџиђулбић, Шечић, Ас. Шкаљић, Кадић, Кнежевић, Заимовић, Османагић, Мајкић, Ар. Шкаљић (од 87. Демић), Џафић (од 76. Ћемаловић), Дураковић (од 54. Јовановић).
Тренер: Абдулах Ибраковић.

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 18 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298108 .