Подијели

Груде ривал за поштовање

Након побједе над Младости у прошлом колу кошаркаше Борац Нектара Бањалука вечерас (20 часова) опет очекује дуел на домаћем терену са још једним неугодним ривалом, Грудама. Иако је вечерашњи ривал "пивара" у шампионат ушао накнадно као замјена за екипу Витеза, у прва три кола се показао као веома незгодан, а тога су свјесни и Бањалучани. Ипак, њих највише интересује сопствена игра за коју вјерују да напредује из утакмице у утакмицу.

- Долази нам опасан ривал, који је мало лошије стартовао, али је показао да их нико не смије потцијенити, а ако желимо побједу, морамо одиграти максимално ангажовано, поготово што је код нас подмлађен састав и још се уигравамо. Још нисмо потпуно спремни, али уз максималан напор можемо напредовати. Атмосфера у тиму је одлична, сви добро функционишу, млађи и старији, новајлије - каже капитен Борац Нектара Бањалука Небојша Павловић, једна од узданица из домаћег кадра.

Павловић сматра да се, без обзира на то што су касно почели са припремама, помак у игри осјети.

- Било је тешко са Сутјеском у првом колу, али свака наредна је боља. Мислим да ће тако бити и са Грудама. Види се помак и мислим да испуњавамо очекивања тренера. Имамо три искусна играча: Милошевића, Здравковића и Влашковића, а од домаћих ту смо већ дуже вријеме Јосиповић и ја, те још неки млађи играчи. Сви смо добили прилику, играмо по 30 минута по утакмици и трудимо се да то искористимо, да се одужимо за ту минутажу - каже Павловић.

- Свако ко почиње да тренира кошарку овдје прижељкује да буде капитен Борац Нектара Бањалука, а ја сам то дочекао и поносан сам на то. Почео сам добијати завидну минутажу и трудићу се да то оправдам - закључио је капитен Борац Нектара Бањалука Небојша Павловић.

Шеф стручног штаба "пивара" Борислав Џаковић пред вечерашњу утакмицу истиче:

- Екипа је у уобичајеном ритму. На срећу, нема болесних играча и у комплетном саставу улазимо у утакмицу са Грудама. Респектујемо противника, као и сваки други тим у лиги. Нема фаворита, осим Игокее, која је најдоминантнија у првенству, тако да никога не смијемо да потцијенимо. Најбитније је да бодове сакупљамо на домаћем терену, улазимо максимално озбиљно у утакмицу и покушаћемо да дођемо до побједе.

Слично размишља и првотимац Борац Нектара Бањалука и један од најискуснијих у редовима бањалучког тима Нинослав Милошевић, који је пред почетак сезоне стигао из редова тузланске Слободе.

- Познајем екипу Груда, они су озбиљан противник кога не смијемо потцијенити. Очекујем да наша екипа настави низ побједа на домаћем паркету. Ако поновимо издања против Сутјеске и Младости и посебно добро одиграмо одбрану, мислим да наш тријумф није упитан – рекао је Милошевић.

(Фокус, Независне, Глас Српске)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 50 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20214959 .