Подијели

Модрича минимално савладала ''црвено-плаве''

Фудбалери Борца уписали су и трећи пораз у Премијер лиги БиХ. Након приједорског Рудара и Травника, и Модрича Максима је успјела да савлада тренутног лидера првенства БиХ (1:0).

Први, а испоставиће се касније и једини, погодак на данашњем мечу дјело је Јоце Стокића из 4. минута утакмице. Наиме, Душко Стајић је извео корнер, а Драган Старчевић кратко одбио лопту која поново долази до Стајића. Фудбалер домаћих поново центрира, а на правом мјесту нашао се Јоцо Стокић који погађа за 1:0.

У 17. минуту Ђорђе Савић је снажно шутирао према голу Борца, али Старчевић добро интервенише и избацује лопту у нови корнер за Модричане. Ударац из угла поново је извео Стајић, Алић бива највиши у скоку, али голман нашег тима још једном спашава свој гол. Два минута касније Борац је био у прилици да озбиљније угрози гол "уљара", након прекршаја Ђорђа Савића, али Кајкут погађа само "живи зид", па промјене резултата није било.

У 25. минуту меча нападач Модриче Владан Кујунџић био је у доброј прилици да увећа вођство свог тима, али се спетљао у самој завршници акције, те је одбрана Борца успјела да отклони опасност испред свог гола. Најбољу прилику у првом полувремену за Борац имао је Саша Кајкут. Наиме, у 32. минуту Билбија је извео слободан ударац, лопту главом захвата Кајкут, али она завршава поред Трипићевог гола. Недуго затим и Врањеш је био у прилици, али је након убачаја Билбије лиоше шутирао, тако да је резултат остао непромијењен. У самој завршници првог полувремена играч домаћег тима огњен Радуловић упутио је добар ударац према голу Борца, али лопта одлази преко гола.

Почетак другог полувремена припао је нашим играчима, који су имали теренски иницјативу, али нису створили повољну прилику за гол. У 61. минуту поново је Кујунџић био пред голом нашег тима, али није успио да се избори за шут. Недуго послије Златко Ђорић оклијева при шуту, а из другог плана покушава Стајић, али лопта одлази преко пречке Борчевог гола. У 73. минуту меча Стајић је извео слободан ударац, али лопта завршава поред гола. Само 3 минута касније Билбија је са десне стране, са 25 метара, извео слободан ударац за Борац, али је Трипић био сигуран. 10 минута прије истека регуларног дијела Модрича је имала велику прилику да увећа своје вођство, када је Кујунџић покушао да лобује Старчевића, али резултат се није мијењао. До краја меча није било озбиљнијих прилика, тако да је Модрича уписала веома важну побједу против изабраника Велимира Стојнића.

Наредни меч у Премијер лиги Борац игра у суботу, 7. новембра, када у дербију кола дочекује мостарски Вележ.


МОДРИЧА МАКСИМА – БОРАЦ 1:0 (1:0)

стријелац: Стокић у 3. минуту
стадион: "Др Милан Јелић"
гледалаца: 2500
судија: Владимир Бјелица (Источно Сарајево)
помоћници: Златан Бечировић (Сребреник) и Бранко Шипка (Приједор)
четврти судија: Емир Алечковић (Сарајево)
контролор суђења: Берислав Маркотић (Мостар)
делегат: Лазо Мартиновић (Чапљина)
жути картони: Савић, Стокић, Трипић, Стајић, Ђаковић (Модрича Максима), Жарић, Петрић
(Борац)
играч утакмице: Душко Стајић (Модрича Максима)

МОДРИЧА МАКСИМА: Трипић, Јоловић, Алић, Богичевић, Савић (од 81. Пупчевић), Стјепановић, Ђаковић, Радуловић (од 60. Ђорић), Кујунџић, Стајић, Стокић (од 86. Миљковић).
Тренер: Марко Стојић.

БОРАЦ: Старчевић, Ступар, Жарић, Петрић, Маркић, Сакан (од 53. Станчески), Кајкут, Врањеш, Љубојевић, Јандрић (од 53. Перић), Билбија.
Тренер: Велимир Стојнић.

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 18 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298294 .