Подијели

Други Борчев пораз, ''црвено-плави'' изгубили на ''Пироти''

Фудбалери бањалучког Борца уписали су и други пораз у Премијер лиги Босне и Херцеговине, изгубивши данас у оквиру 10. кола од екипе Травника резултатом 2:0 (1:0).

Првих двадесет минута утакмице протекло је у динамичној и отвореној игри, а у том периоду Травник је створио неколико прилика, од којих је најбољу пропустио Варупа у 16. минуту, када је добро шутирао са лијеве стране према голу Борца, али је Драган Старчевић крајњим напором успио да сачува свој гол.

У 26. минуту шеф стручног штаба Борца Велимир Стојнић био је приморан да изврши прву измјену на утакмици јер се повриједио нападач Саша Кајкут, а умјесто њега у игру је ушао Душко Сакан. Недуго затим Травничани су пропустили још једну прилику за постизање гола, када је Шиљак са половине терена на десној страни упослио Бркића, овај ушао у шеснаестерац Борца, додао до Дудића, који лопту шаље преко гола.

Домаћи су повели у 28. минуту утакмице. Наиме, Шиљак је пресјекао један напад нашег тима, додао лопту до Терзића, који је ушао у шеснаестерац и упослио Ерића, којем није било тешко да са пет метара пошаље лопту иза Старчевићевих леђа.

У 37. минуту Травник је могао и да увећа своје вођство, али је лопта након шута Бркића погодила стативу. Након тога тим са "Пироте" ствара још двије полуприлике (Бркић и Дудић), али промјене резултата није било. 3 минуте прије краја првог полувремена досуђен је слободан ударац за Борац, на 30 метара од гола Адиса Нурковића. Искоса са десне стране према голу домаћих шутирао је Стојан Врањеш, али је чувар мреже Травничана био на висини задатка.

У 51. минуту "везири" су могли да удвоструче предност. Наиме, према голу нашег тима шутирао је Дудић, али је лопта погодила пречку. 2 минута касније Травничани су увећали своје вођство. Прањковић је прошао по десној страни, пребацио лопту на лијеву, гдје ју је сачекао Дудић, који погађа за 2:0. Од тог тренутка Борац је кренуо на све или ништа и из такве игре створене су двије прилике за изједначење, прва у 60. минуту, када је Немања Билбија изашао сам пред Нурковића, који брани шут Борчевог нападача, те друга, минут касније, када је Стојан Врањеш покушао да савлада голмана домаћих, али је резултат остао непромијењен. Недуго послије тога везиста Бањалучана је поново покушао да постигне погодак, али безуспјешно. До краја сусрета није било шанси за поготке, тако да је Травник славио резултатом 2:0 и заслужено освојио три бода у данашњој утакмици.

Упркос овом поразу, Борац је и даље на првој позицији са 22 освојена бода, други је Вележ, који је савладао Славију са 4:2 и сада има 20 бодова, а трећи је Широки Бријег са 19 бодова и утакмицом мање. Широкобријежани су данас у свом мечу 10. кола у Лакташима савладали истоимену екипу резултатом 1:2.

У сриједу, 21. октобра, фудбалере Борца очекује нови испит. На програму је реванш утакмица осмине финала Купа БиХ, у којој бањалучки премијерлигаш гостује управо Широком Бријегу. Подсјетимо, у првом мечу одиграном у Бањалуци "црвено-плави" су славили резултатом 2:0. Наредни меч у Премијер лиги БиХ изабраници тренера Велимира Стојнића играју сљедеће суботе, када на Градском стадиону дочекују екипу тузланске Слободе.

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 28 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298099 .