Подијели

Борчева машина прегазила Зрињски пред 10 000 гледалаца!

Фудбалери бањалучког Борца наставили су са сјајним резултатима у Премијер лиги пошто су вечерас на Градском стадиону, у оквиру 6. кола, пред око 10 000 гледалаца, савладали мостарски Зрињски резултатом 3:0 и са нова три бода преузели лидерску позицију на табели од Вележа.

Кад се сви параметри узму у обзир, слободно се може констатовати – тако нешто се могло и очекивати. Стадион пун, амбијент величанствен, услови за игру одлични. Једноставно, били су испуњени сви услови за тријумфално црвено-плаво вече.

Већ у другом минуту прва прилика за Борац. Стојан Врањеш је фаулиран на неких 25 метара од гола Мостараца, а Билбија из слободног ударца искоса са десне стране погађа стативу.

Оно што није успио у другом, Билбија је учинио у 17. минуту утакмице. Врањеш је шутирао према голу Зрињског, лопта долази до нападача Борца који погађа мрежу Мелхера за 1:0 и велико славље на Градском стадиону.

У 20. минуту, након прекршаја једног од играча Зрињског, Оливер Јандрић центрира са лијеве стране, али Врањеш шаље лопту у руке добро постављеног чувара мреже мостарског премијерлигаша.

Два минута касније Игор Журжинов је шутирао ка голу Борца, али је Драган Старчевић био сигуран. У 28. минуту шут је опробао Крешимир Кордић, али је лопта завршила мало преко пречке.

У 31. минуту Немања Билбија постиже свој други гол на мечу. Марко Максимовић је сјајно упослио младог нападача нашег тима, а овај приземним ударцем шаље лопту иза леђа Мелхера и доноси велику предност свом тиму. Само минут након поготка, Саша Кајкут након соло акције упошљава Милана Ступара, који шутира преко гола.

Бањалучки премијерлигаш је са сјајном игром наставио и у другом полувремену. У 60. минуту, након прекршаја над Врањешом, Јандрић изводи слободан ударац, али лопта одлази преко гола. У наредном нападу биљежимо стопостотну шансу за Борац. Кајкут је сјајно упослио Билбију, који са 8 метара погађа мостарског чувара мреже.

У 70. минуту Оливер Јандрић је сјајно шутирао лијевом ногом са ивице шеснаестерца, али је Мелхер изврсно одбранио овај покушај.

5 минута прије краја Врањеш је само уљепшао ионако прелијепо вече својим поготком за 3:0. Играч Зрињског Аничић је погријешио на половини Зрињског, везиста Бањалучана то сјајно испратио, нашао се пред голом Мостараца и приземним ударцем погодио мрежу "племића".

Након овог кола, Борац заузима прво мјесто на премијерлигашкој табели са 16 освојених бодова, док мостарски Вележ има 14.

Већ у сриједу изабранике тренера Велимира Стојнића очекује нови испит, овај пут у Купу Босне и Херцеговине, када у оквиру шеснаестине финала на Градском стадиону гостује Посушје, члан Прве лиге ФБиХ.

У наредном колу Премијер лиге, које је на програму сљедећег викенда, "црвено-плави" гостују екипи Славије из Источног Сарајева, која је у свом мечу 6. кола поражена од приједорског Рудара резултатом 1:0.

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 15 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298403 .