Подијели

Титула није приоритет

И док се рукометаши Борца вриједно припремају за почетак прољећног дијела шампионата, челници "црвено-плавих" не сједе скрштених руку. На посљедњој сједници Управног одбора бањалучког премијерлигаша разговарано је о финансирању клуба, појачањима, циљевима у другом дијелу сезоне...

Задовољни смо тренутним стањем у клубу. Финансијска ситуација је задовољавајућа. Истина, још смо без генералног спонзора, али је "Телеком Српске" и даље главни кандидат за то мјесто. Очекују се промјене у руководећој структури Телекома Србије, тако да чекамо да се то заврши, како бисмо могли да ријешимо и ово питање. Оно што је такође битно је да ћемо од града добијати значајну помоћ. Први пут је направљена категоризација, урађени приоритети, а Борац је, као понос Бањалуке, међу њима. Град ће нам убудуће директно плаћати дворану "Борик", што ће нам бити од велике помоћи – рекао је члан Управног одбора Борца Бакир Ајановић.

Он се осврнуо и на статус Небојше Голића, чији је уговор истекао првог дана 2008. године:

- Сви ми у клубу, од управе, тренера, па до играча, желимо да Голић остане са нама. Нажалост, услове које су нам понудили он и његов менаџер Андреј Голић су превелик залогај за нас и тешко да их можемо испунити. Нешо нам много значи, дао је велики допринос добрим резултатима ове јесени, али желимо да нам колектив буде на првом мјесту. Сада је опет на другој страни да понуди нове услове који ће, надам се, бити прихватљивији.

О амбицијама тима у прољећној полусезони Ајановић је истакао:

- Не желимо да се отерећујемо титулом, јер она ствара само додатни притисак. Рад, ред и дисциплина су нам на првом мјесту. Све полако долази на своје. Тачно се зна ко шта ради, све функционише како треба, а у таквој ситуацији не изостају ни резултати. Јесенас смо играли добро и нема разлога да са таквим издањима не наставимо и у другом дијелу првенства.

Играчки кадар је претрпио одређене измјене. "Црено-плави" су јачи за голмана Петра Јокановића, који је стигао из Котор Вароша, а из Косига је враћен Марко Панић. Близу договора је сарадња са провјереним лијевим беком Игором Рађеновићем, док је клуб у потр ази за још једним дефанзивцем. Са друге стране, у Косиг је отишао чувар мреже Аљоша Ђудуровић, а на позајмицу у Приједор прешао је Горан Гарић, којем ће се вјероватно прикључити и Владимир Врањеш.

- Мислим да је то добар потез и за мене и за клуб. Полусезону ћу одиграти у Приједору, добити праву шансу за доказивање и на љето, надам се, вратити у Борац. Сматрам да имам шта да покажем, те да ћу својим играма дати допринос Приједору у испуњењу циљева клуба – нагласио је Гарић.

Што се тиче припрема, екипа тренира пуном паром, ради се два пута дневно, а 22. јануара на програму је прва провјера против Мославине из Кутине, након чега слиједи шестодневна турнеја по Словенији. Из Бањалуке се креће 24. јануара и истог дана је планиран први меч у Орможу против домаћег Јерусалима. Дан касније ривал је Горење у Велењу, а затим и Цеље Пивоварна Лашко. Слиједи слободан дан, 28. јануара "црвено-плави" ће копља укрстити са екипом Кршког, а сутрадан са Требњем:

- За сада све иде по плану. Тренирамо два пута дневно, комбинујемо теретану и трчање, а једини проблем нам стварају мање повреде Владимира Бранковића и Бојана Унчанина. Ипак, нису озбиљније природе, тако да вјерујем да ћемо прву провјеру и турнеју по Словенији дочекати потпуно спремни – рекао је тренер Борца Даворин Љубишић, који је на овој позицији наслиједио Срђана Кузмановића.

(Глас Српске)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 28 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20305036 .