Подијели

''Црвено-плавима'' бод у Градачцу

У сјајном амбијенту, пред око три хиљаде гледалаца, фудбалери Звијезде и бањалучког Борца одиграли су неријешено, 1:1, што је и реалан резултат по приказаној игри.

Иако је током цијелог сусрета падала киша, обје екипе су показале одличну игру, која је могла да задовољи присутну публику. Звијезда је кренула с почетном иницијативом, али је први шут на гол упутио Максимовић у седмом минуту, који је голман Звијезде, Карић, с лакоћом одбранио. У 15. минуту, након Хамзићевог корнера, створена је велика гужва, али је одбрана Борца, након главомета Ћорића и Савића, успјела отклонити опасност од свог голa.

Покушали су домаћи фудбалери преко Савића у 24. и Морањкића у 26. минуту да далекометним шутевима изненаде голмана Старчевића, али су ти шутеви завршили преко гола.

Након пола сата Звијезда постиже гол. Елвис Ћорић је прихватио лопту у шеснаестерцу Борца, а онда одлично асистирао до Делића, који је успио проћи једног одбрамбеног играча Борца, а онда је снажним и прецизним шутем с неких осам метара савладао Старчевића. Могли су домаћи удвостручити вођство, али су Брковић у 36. и Василић у 50. минуту били непрецизни. У другом дијелу гости преузимају теренску иницијативу, а најава боље игре јесте прилика Јандрића у 56. минуту. Тада је Ступар са десне стране центрирао, а везиста Борца слабо шутира. У 67. минуту, након корнера Бањалучана, Петрић је шутирао преко гола. Четири минута касније, на центаршут Врањеша, Билбија погађа спољни дио мреже.

Након тога услиједило је изједначење. Штопер домаћих Срђан Савић оборио је Билбију тачно на ивици казненог простора, по средини гола. А онда најљепши тренутак на утакмици. Млади бањалучки драгуљ, Немања Билбија, пребацио је живи зид и неодбрањиво смјестио лопту у мрежу укопаног голмана Карића.

До краја сусрета обје екипе су могле до цијелог плијена. У 82. минуту Кајкут је шутирао из изгледне прилике, али је голман Карић био сигуран. На другој страни, у судијској надокнади, шут Брковића с ивице казненог простора, са десне стране, завршио је на стативи гола Борца.

У фер и коректној утакмици играчи оба тима нису се штедјели, па је штопер Звијезде Велибор Василић у 61. минуту, због пуцања аркаде, напустио терен и превезен у градачачки Дом здравља, док је с друге стране голман Борца, Драган Старчевић, у 87. минуту морао раније у свлачионицу јер је у дуелу с Делићем повриједио нос.

ЗВИЈЕЗДА - БОРАЦ 1:1 (1:0)

стријелци: 1:0 Делић (30), 1:1 Билбија (74)
стадион: "Бања Илиџа" у Градачцу
гледалаца: 3 000
судија: Радислав Вукасовић (Требиње)
помоћници: Далибор Драшковић (Источно Сарајево) и Бранко Шипка (Приједор)
делегат: Хусеин Камбер (Сарајево)
жути картони: Морањкић, Е. Ћорић, Бешлија, Делић (Звијезда), Врањеш, Јандрић, Билбија (Борац).
играч утакмице: Немања Билбија (Борац)

ЗВИЈЕЗДА: Карић, Брковић, Морањкић, Василић (од 61. Омерагић), Јусић, Делић, Хамзић, Савић, Бешлија (од 78. Хазнадар), Лазић (од 83. Хусић), Е. Ћорић.
Тренер: Ратко Нинковић.

БОРАЦ: Старчевић (од 87. Сушац), Максимовић, Врањеш, Ступар, Жарић, Петрић, Л. Ћорић, Сакан (од 83. Дамјановић), Јандрић (од 90. Граховац), Кајкут, Билбија.
Тренер: Велимир Стојнић.

(Фокус)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 20 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298085 .