Подијели

Борац јачи од Каплана и Широкобријежана

Нити празан стадион, нити срамно суђење Семира Каплана, нити добар противник нису могли спријечити силно мотивисане момке у црвено-плавим дресовима да наставе сјајан низ непобједивости. Бањалучки премијерлигаш савладао је у дербију кола Широки Бријег (3:2) и тако остао једина екипа са стоодстотним учинком у прва четири кола, с максималних 12 бодова. Изабраници тренера Велимира Стојнића надиграли су тим с "Пецаре" у свим елементима фудбалске игре, показавши с правом да је само небо граница Борца у текућем шампионату. Већ сада у највећем граду Српске прича се о 12. септембру и дуелу са Зрињским, када ће бити наплаћени и неки стари дугови, сви вјерују у амбијенту какав није виђен послије рата, пред 20 000 навијача.

Почео је Борац добро утакмицу, када шансе Билбије и Јандрића остају неискоришћене, а када се томе мало ко надао, гости су повели. Играо се 20. минут, Гагула је послије несвираног прекршаја над њим погријешио поклонивши лопту Шилићу, који ударцем са 13-14 метара матира изненађеног Старчевића, коме лопта пролази кроз руке за 0:1.

Што Бањалучани нису изједначили до полувремена највећи је кривац веома лоши арбитар из Стоца Семир Каплан. Очигледне прекршаје над Билбијом у 37. и 42. минуту није видио или није желио да види и да их окарактерише као најстроже казне. На полувремену на празном стадиону остала је мучнина и зебња да ће се поновити већ виђени сценарио с Лакташима, Зрињским и Славијом, када су људи у црном кројили судбину Борца. Прије су то били Мрковић, Пилав, а сада је главну улогу на себе преузео Каплан.

Међутим, у наставку сусрета рапсодија момака у црвено-плавим дресовима. Сјајан центаршут Ступара у 55. минуту, а Немања Билбија у стилу врхунског голгетера главом шаље лопту у мрежу за 1:1. Поново Билбија, "маказицама", у 62. минуту, те Гагула главом два минута касније пропуштају велике прилике за вођство домаћина.

И тада као по правилу стиже нова казна. Бразилац Вагнер у 69. минуту из слободног ударца постиже еврогол, 1:2. Други напад гостију завршава другим голом у мрежи Старчевића. Борац поново прави притисак, што се исплатило у 76. минуту. Билбија из корнера проналази Марка Максимовића на првој стативи, који главом шаље лопту у мрежу Бандовића за 2:2. Посљедњих 10 минута права драма на сабласно празном Градском стадиону.

И опет као по правилу срећа прати храбре. Милоша Бабића у незадрживом продору ка голу руши чувар мреже Широкобријежана, а судија Каплан доста размишљајући, али немајући више куд послије грешака из првих 45 минута, свира најстрожу казну. Хладнокрвни Марко Максимовић преузима одговорност на себе и постаје јунак сусрета, Борац - Широки Бријег 3:2.

(Фокус)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 13 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298473 .