Подијели

Борац креће у битку за титулу

Стручни тим и рукометаши Борца не крију амбиције – у 2008. години покушаће да конкуришу за шампионску титулу или, пак, за титулу побједника Купа Босне и Херцеговине. Пуни оптимизма и вјере у себе, изабраници тренера Абаса Арсланагића почели су припреме за прољећни дио сезоне, у којем очекују трку за шампионску титулу, али и да одбране примат у Купу Босне и Херцеговине.

- Припреме смо испланирали до детаља. Уводни дио обавићемо у Бањалуци, а послије тога идемо негдје на планину. Кнежево је до сада било наша стална база. Након тога идемо у Словенију, гдје ћемо одиграти најмање 4 контролна меча, а по повратку из ''дежеле'', првих дана фебруара, учествоваћемо на турниру у Руми. Ону праву форму, потребну за наставак шампионата, који почиње 29. фебруара, кристализовали бисмо у сусретима с локалним ривалима из окружења. Већ сада имамо уговорене утакмице са Нашицама и Кутином – каже Абас Арсланагић, шеф стручног штаба Рукометног клуба Борац.

На старту прољећног дијела првенства ''црвено-плави'' имају тежак распоред. У првом колу гостују у Завидовићима код Криваје, потом су домаћини Коњух намјештају, да би у трећем колу путовали на ноге Слоги у Добој.

- Ако у те три утакмице остваримо стопостотан учинак, онда ћемо с правом бити један од главних конкурената за титулу шампиона. Босна из Сарајева јесте фаворит, али ни ми нисмо без шанси. Такође, и у Купу БиХ имамо одређених амбиција и жеља нам је, што је сасвим нормално, да одбранимо трофеј освојен прошле године у нашем ''Борику'' – истиче Арсланагић.

Ове зиме играчки кадар Борца претрпјеће мале измјене. О појачањима се углавном не размишља, али су зато и одласци редуковани. Једино ново име на тренинизма је Петар Јокановић, досадашњи голман Котор Вароша, члана Прве лиге Републике Српске.

- Ради се о талентованом чувару мреже, омладинском репрезентативцу БиХ. Убудуће ћемо његовати пријатељске и спортске односе са клубовима из окружења и црпићемо играчкки потенцијал од њих. Мислим да је то исправна клупска политика, која се у прошлости показала као исправна – тврди Арсланагић.

По свему судећи, Борац ће у другом дијелу првенства БиХ остати без најјачег адута Небојше Голића. Поуздан и искусан средњи бек, према информацијама из клуба, још није постигао договор са управом Борца, па постоји могућност да ће пронаћи нову средину.

- Жао ми је ако на крају буде тако! Небојша за нас значи много. Он није само играчко појачање већ и вођа на терену, идол млађих играча, покретач свих наших акција и снага колектива. Не улазим у односе управе и играча, али сваки тренер би пожелио таквог рукометаша у својој екипи. Бићемо знатно хендикепирани уколико останемо без Голића. Највеће појачање би нам била чињеница да Голић остане у Борцу, бар до љета – каже Абас Арсланагић.

Јесенас су повреде умногоме ометале бањалучке рукометаше да остваре своје планове. Ипак, упркос свим потешкоћама, актуелни освајач Купа БиХ јесен је завршио на другој позицији, са два бода мање од лидера, сарајевске Босне.

- Ниједну утакмицу у првом дијелу првенства нисмо одиграли у комплетном саставу. Једноставно, повреде су нас пратиле из меча у меч. Рецимо, у Живиницама против Коњух намјештаја нисмо могли да рачунамо на комплетну десну страну тима и није никакво чудо што смо поражени у том двобоју. Без обтира на то, екипа је показала да посједује чврстину и – како бисмо ми тренери казали – карактер. Јесенас смо одиграли одлично и можемо да будемо задовољни. Надам се да ћемо у истом ритму наставити и у другом дијелу сезоне – истиче стратег бањалучког премијерлигаша.

Једини неуспјех у јесењем дијелу сезоне Бањалучани су доживјели у Купу побједника купова, гдје су елиминисани од Болоња јунајтеда већ на старту такмичења.

(Прес)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 19 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20304918 .