Подијели

Рукометашице стартују с припремама

Рукометашице Борца с припремама за наставак Премијер лиге БиХ стартоваће сутра. Бањалучанке ће дан касније, 4. јануара, отпутовати у Бар, гдје ће почети с првом фазом припрема. Изабранице шефа стручног штаба, Радета Унчанина, у Црној Гори остаће до 12. јануара, гдје ће у оквиру припрема одиграти и неколико контролних утакмица с реномираним екипама из врха црногорске лиге.

Припреме у Бару искористићемо на најбољи могући начин како бисмо у наставку шампионата показали да смо екипа којој је примарни циљ освајање шампионске круне. Уз редовне тренинге имамо у плану да одиграмо што већи број утакмица с квалитетним ривалима, а што, с обзиром на велик квалитет њиховог рукомета, уопште неће бити тешко - рекао је стратег Бањалучанки, Раде Унчанин.

Што се тиче играчког кадра, он је за сада остао непромијењен, а прозивци, према ријечима Унчанина, присуствоваће све рукометашице које су и започеле текући шампионат.

- Све дјевојке су на окупу, нема повријеђених, а на припреме у Бар путујемо у пуном саставу. Што се тиче измјена у играчком кадру, тога за сада неће бити. Наставак такмичарске сезоне, као и борбу за дуплу круну, наставиће дјевојке које су и започеле шампионат, а сасвим је сигурно да нам појачања и нису неопходна, с обзиром на то да смо, сигурно, најквалитетнија екипа елитног рукомета - рекао је Унчанин.

По повратку из Бара рукометашице Борца други дио припрема одрадиће у Бањалуци, гдје ће крајем јануара учествовати на 12. Међународном светосавском рукометном турниру "Бањалука куп 2008".

- Сигурно је да овај светосавски турнир има једну посебу драж, с обзиром на то да се ради о јаком турниру, у оквиру којег ћемо одмјерити снаге с реномираним противницима, тако да ћемо пред прољећни дио шампионата БиХ бити богатији за неколико квалитетнијих утакмица. Екипе као што су Раднички из Београда, Кока из Вараждина, Сежана из Козине, јуниорска репрезентација БиХ, као и домаћин, екипа Врбаса, које су, поред нас, учеснице турнира, нису за потцјењивање. Напротив, то су екипе које су увијек били достојни и, изнад свега, квалитетни противници. Искрено се надам да ћемо кроз припреме у Бару као и учешће на турниру стећи додатни мотив за наставак такмичења у Лиги БиХ, те освајање овогодишње титуле, као и Купа БиХ - додао је кормилар рукометашица Борца, Раде Унчанин.

(Фокус)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 15 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20304861 .