Подијели

Дугови притишћу Борац Нектар Бањалука

Кошаркашки клуб Борац Нектар Бањалука завршио је сезону на шестој позицији. Бањалучани тако нису испунили клупске амбиције зацртане на почетку сезоне о пласману у плеј-оф, али много горе од тога јесте податак да су увећани дугови и да је клуб оптерећен новим тужбама.

Током сезоне се поново лутало с играчким и стручним кадром, па су опет промијењена три тренера (Пејић, Божић и Џаковић), као и читава прва петорка (Ричардсон, Пуљко, Јањушевић, Младеновић, Гарма). Не треба напомињати ни грешку на почетку сезоне кад се клуб лако одрекао Златка Јовановића и Ранка Велимировића који су одвели Слобода Диту у полуфинале плеј-офа БиХ.

Бањалучани су на крају, ипак, након довођења три играча Младости и плејмејкера Стефана Фекетеа, Лигу за шампиона БиХ одиграли веома добро. И поред проблема са повредама, пружили су неколико сјајних партија (мечеви са Слободом и Босном у Бањалуци), а једина мрља је тежак пораз од "студената" у Сарајеву.

Тренер Борислав Џаковић истиче да је задовољан урађеним у периоду кад је водио екипу Борац Нектара Бањалука.

- Имали смо доста проблема са повредама играча и уклапањем тима јер су нам пред такмичење у Лиги за шампиона дошла четири нова кошаркаша. Да би се ишло амбициозније у неко такмичење, мора се имати компактан тим, али и континуитет у раду. Видимо да су екипе са тим карактеристикама заузеле врх табеле. Ми можемо жалити за неком изгубљеном утакмицом, попут оних у Билећи или Требињу, али, узимајући у обзир кроз шта смо све прошли, нисам незадовољан оним што смо остварили. Кад сам дошао, акценат сам ставио на младе снаге – наглашава Џаковић.

Он вјерује да екипа у наредној сезони може остварити напредак.

- Неопходна нам је широка база играча, ако мислимо да клуб буде јак и перспективан. Ако наставимо да радимо амбициозно у свим сегментима, можемо остварити помак у наредној сезони – истакао је Џаковић, који ће навјероватније остати тренер.

Током Лиге 8 Борац Нектар Бањалука је добио неколико младих играча којима је Џаковић пружио шансу и који су показали да се на њих може рачунати у наставку. Нажалост, мало је изгледа да се задрже доведени играчи пред Лигу за шампиона (Фекете, Палалић, Адамовић и Ђурановић), тако да ће се тим очито морати правити из почетка.

Оно што оптерећује клуб су свакако дуговања из претходне двије сезоне. У табели су наведена позната дуговања која тренутно износе 148 200 конвертибилних марака, али она нису коначна. Дугује се и играчима из ове сезоне и то у распону од једне до три и по плате, у зависности кад су дошли у клуб. Овоме треба додати и дугове према тренеру Милошу Пејићу, затим бившим играчима Владици Јовановићу, Давиду Угрехалидзеу и Јошку Гарми, као и неизмирене обавезе за становање и храну.

Коме Борац Нектар Бањалука дугује за протекле двије године

Хрвоје Пуљко 12 000
Бојан Божић 10 000
Ненад Марковић 3 600
Економска школа 20 000
КК Укрина 12 000
КК Шампион Алф ОМ 10 000
Ранко Велимировић 19 500
Златко Јовановић 9 500
Стефан Атанацковић 14 000
Бивши тренери 17 500
Иван Гемаљевић 17 500
Новак Поповић 2 600

(Блиц)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 26 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20261715 .