Подијели

Борац Нектар Бањалука понижен у Сарајеву

Кошаркаши Борац Нектара Бањалука доживјели су прави дебакл у 12. колу Лиге осам пошто су вечерас, као гости, декласирани од стране сарајевске Босне резултатом 106:68. Свих 40 минута Сарајлије су играле бољу кошарку, не дозвољавајући "пиварима" да озбиљније припријете, те је зато тријумф домаћег тима потпуно заслужен. Шеф стручног штаба Бањалучана Борислав Џаковић меч је почео у саставу: Крисп, Милиновић, Вучић, Јосиповић, Петеркин у нади да би са двојицом плејмејкера могао изненадити сарајевски тим и њиховог тренера Владу Вукоичића, али у томе ипак није успио.

Наиме, већ у 3. минуту "студенти" су дошли до +4 (6:2), а у 7. минуту, захваљујући доброј одбрани и контранападима, и до +9 (15:6). Са истим резултатом се могло отићи и на одмор између четвртина, али је Драган Ђурановић фаулиран на шуту за три поена 4 секунде прије краја, а потом је исти играч погодио сва три слободна бацања и смањио вођство Босне на 22:16.

У другој четвртини Босна, предвођена Ивановићем и Ђорђевићем, одржава своју предност, а код Борац Нектара Бањалука у тим тренуцима бољи од осталих били су Омари Петеркин и Филип Адамовић. У 17. минуту поменутом Боснином двојцу се прикључује и Сеид Хајрић и тада актуели шампион Босне и Херцеговине долази до предности од 14 поена (39:25), а исту разлику одржава и до одласка на одмор, на који се отишло са вођством Босне 46:32.

У другом полувремену долази до распада у игри нашег тима. Борац Нектар Бањалука је успијевао да парира фаворизованим Сарајлијама све до половине трећег периода, али је у другом дијелу те дионице Босна појачала одбрану и долазила до лаких поена из контранапада, присиљавајући кошаркаше Борац Нектара Бањалука на грешке, тако да изабраници тренера Владе Вукоичића пред крај треће четвртине долазе и до 30 поена предности, а након 30 минута на семафору Мале дворане КСЦ "Скендерија" писало је 76:50.

У посљедњој четвртини играло се практично без одбрана. Оба тима су пружила допадљиву и лепршаву игру, Босна у намјери да дође до што убједљивије побједе, а Борац Нектар Бањалука у нади да би могао да колико-толико смањи предност домаћег тима. У таквој игри, пред крај посљедње четвртине Босна долази и до +41 (101:60), да би на крају славили убједљиву побједу резултатом 106:68.

Колико год то у овом тренутку и након овог дебакла звучало смијешно, Борац Нектар Бањалука, упркос овом поразу, и даље има шансе за плеј-оф. Наиме, Бањалучани у наредна два кола морају забиљежити оба тријумфа (Херцеговац и Слобода), а осим тога, морају чекати и резултат меча Леотар – Слобода Дита у 13. колу и надати се побједи домаћег тима.

БОСНА АСА БХТ – БОРАЦ НЕКТАР БАЊАЛУКА 106:68
(
22:16, 24:16, 30:18, 30:18)

Дворана: Мала дворана КСЦ "Скендерија" у Сарајеву, гледалаца: 700, судије: Дамир Куносић (Тузла), Анте Дрмић (Томиславград), Саша Лакић (Бијељина).

БОСНА АСА БХТ: Ивановић 11, Шеховић 11, Иконић 3, Ракић 6, Вучуровић 18, Ђурасовић 10, Суљагић 2, Хајрић 8, Пашалић 5, Ђорђевић 11, Авдић 11, Овчина 10.
Тренер: Влада Вукоичић.

БОРАЦ НЕКТАР БАЊАЛУКА: Вучић 4, Адамовић 15, Лончар, Петеркин 18, Комљеновић, Милекић, Крисп 11, Павловић 4, Милиновић, Ђурановић 10, Јосиповић 6.
Тренер: Борислав Џаковић.

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 37 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20247533 .