Подијели

Голић дебитуjе у суботу против Болоње

Наjвеће поjачање Рукометног клуба Борац Небоjша Голић моћи ће наступити у суботњем мечу другог кола Купа побjедника купова против Болоња jунаjтеда.

Клуб из Господске улице и Рукометни савез БиХ на вриjеме су послали захтjев за регистрациjу Европскоj рукометноj федерациjи и преостало jе jош jедино да из њемачке "куће" рукомета у EHF стигне међународни сертификат како би Голић добио "зелено свjетло".

Контактирали смо са Европском рукометном федерациjом и добили потврду да jе приjава стигла на вриjеме. Међутим, да би Голић заиграо у суботу, неопходно jе да му њемачки Рукометни савез изда међународни сертификат, пошто jе претходно наступао за Вецлар, и пошаље у EHF. Зато смо контактирали са њемачким клубом и Савезом, од коjих смо добили гаранциjе да ће сва процедура бити урађена по хитном поступку. Због свега наведеног, са сигурношћу могу рећи да ће Небоjша Голић, на задовољство свих нас, у суботу заиграти против Болоње. Само jе питање времена када ће у европску "кућу" рукомета стићи сертификат. Aко треба, ми ћемо и у Њемачку отићи по њега - рекао jе генерални секретар Рукометног савеза БиХ Смаjо Карачић.

Директор Бањолучана Борис Ђого нагласио jе да се "апетити" клуба умногоме миjењаjу:

- Преостало jе jош само да добиjемо писмену потврду из Беча да Голић може да игра. Имамо чврсте гаранциjе Рукометног савеза БиХ и EHF да ће сви потребни документи стићи на вриjеме и то jе наjбитниjе. Да ли ће то бити данас или у суботу, мање jе битно, jер техничка комисиjа тек на дан утакмице овjерава сву папирологиjу. Ово jе велики "плус" за нас и сада се све миjења. Са Голићем у тиму амбициjе драстично расту, како на домаћоj, тако и на међународноj сцени. Без сумње, имамо екипу способну да елиминише Болоњу, али за то ће нам требати и подршка публике у "Борику", коjе ће, надам се, сада бити много више на трибинама.

Овакав исход обрадовао jе и Небоjшу Голића:

- Срећан сам и поносан што ћу дебитовати већ у суботу и то пред, надам се, пуним "Бориком". Играмо важну међународну утакмицу против неугодног ривала, па очекуjем да ће публика бити наш осми играч на путу до доброг резултата. Немамо много времена за детаљне припреме, али вjеруjем да ћемо се на основу снимака њихових мечева стићи спремити, одиграти добру утакмицу и, наравно, славити са разликом коjа би нам гарантовала мирниjи реванш. Оно што могу за себе обећати jе да ћу оставити посљедњу кап зноjа на паркету "Борика", а вjеруjем, и моjи саиграчи.

Дејан Унчанин

Адут "црвено-плавих" на десноj страни Деjан Унчанин наjбоље познаjе ривала пошто jе играо у Италиjи.

- Мислим да можемо елиминисати Болоњу, а са Голићем у екипи, наше шансе jош више расту. Знамо кога треба да се наjвише чувамо. Капитен Монталто jе њихов покретач и наjопасниjи играч, а ту су jош и Маjнов и Раупенас. Оно што jе добро jе да играjу стилски дотjеран рукомет, па можемо да се надигравамо са њима. Наjбитниjе jе да са правим приступом уђемо у меч и пред своjом публиком остваримо триjумф. Мислим да би нам пет-шест голова вишка било довољно за пролаз даље - нагласио jе Унчанин.

(Глас Српске)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 28 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20305034 .