Подијели

Адут и навијачи

Вечерас је тренутак истине за бањалучког рукометног премијерлигаша. Након десетина тренинга, стотина претрчаних километара и литара проливеног зноја, изабраници Абаса Арсланагића имаће праву провјеру својих вриједности, када у Бањалуку у оквиру другог кола Купа побједника купова стиже италијански представник Болоња Јунајтед. У редовима "црвено-плавих" влада умјерени оптимизам да ће уз хук с трибина, сви се надају пуног "Борика", пасти реномирани противник, који по именима није нимало безазлен и наиван.

- Драго ми је да су сви рукометаши крајње озбиљно схватили овај дуел, о чему говори податак да су сви до једнога погледали снимак утакмица нашег противника. У припрема за ову сезону играли смо јаке међународне турнире, тако да нас Болоња не може изненадити својим квалитетом. Веома битно је да сам на слатким мукама пред овај дуел, јер ћу по први пут поред оних 14 који конкуришу за ову утакмицу имати и неколико играча на трибинама, што показује да смо знатно повећали конкуренцију. И поред одласка Граховца и Стевановића, јачи смо него лани, јер Дејан Унчанин, Милован Павловић, Мехмедалија Мулабдић и на крају Небојша Голић велики су играчи, који ће помоћи остатку ове дружине да што дуже останемо у Европи - истакао је у петак на прес-конференцији кормилар Борца, Абас Арсланагић.

Љетошње појачање Бањалучана, повратник Дејан Унчанин, играо је у Италији и зна шта га очекује у дуелу с Болоњом.

- Као и све екипе у Европи, пред почетак сезоне доведу се два-три инострана појачања. Можда и највећа опасност у дуелу с Болоњом пријети нам с њихове клупе, на којој сједи искусни Тедеско. Он је дуго времена био први помоћник Лине Червара у италијанској репрезентацији и доста тога покупио је од њега - истакао је Унчанин.

Он потом наглашава да нико у редовима "црвено-плавих" не страхује од Италијана.

- Иако се не плашимо ниједног противника, Болоња ме највише подсјећа на репрезентацију Шведске, играју свих 60 минута, без икаквих падова и осцилација у игри. Ако их желите побиједити, онда заиста морате бити бољи. Прижељкујем побједу од шест-седам голова разлике, па нека онда они размишљају о нама - казао је један од узданица Бањалучана, Дејан Унчанин.

Слично размишља и кружни нападач Владимир Бранковић, који је својом борбеношћу и односом према дресу који носи постао љубимац навијача Борца.

- Потврдом из EHF да ће играти Небојша Голић, пао нам је свима камен са срца. Сви до једнога жељно ишчекујемо да истрчимо на паркет и покажемо шта и колико можемо. Позивам сва љубитеље рукомета и навијаче Борца да нам помогну у овом дуелу, како би смо прескочили ову препреку и радовали се још једном европском испиту - додао је Владимир Бранковић.

(Фокус)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 21 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20304831 .